Αύριο η εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης για τον Λόφο Κοπανά

Εκδικάζεται αύριο, Τετάρτη 4 Μαΐου, στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης των δήμων Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού κατά της εφετειακής απόφασης για τον Λόφο Κοπανά, σύμφωνα με την οποία αποχαρακτηρίζεται δημόσια έκταση κοινού ενδιαφέροντος και μεταβιβάζεται σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα καλώντας τους πολίτες να παρευρεθούν αύριο Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 στις 9.30 στον Άρειο Πάγο καθώς εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της απόφασης 4891/2020 του Εφετείου Αθηνών, που δικαιώνει τους ιδιότητες, που διεκδικούν το λόφο.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

“Η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής των Θεάτρων Βράχων (Λόφου Κοπανά) αποτελεί ένα ύψιστης σημασίας σκοπό για το Ελληνικό Δημόσιο και τις Δημοτικές Αρχές του Βύρωνα και της Δάφνης-Υμηττού, έναν κορυφαίο αγώνα για να προστατέψουμε μια καθαρά δημόσια έκταση από το να περάσει στα χέρια ιδιωτών. Όλοι γνωρίζουμε την αξία αυτής της περιοχής για την πόλη και τους δημότες, αλλά και την υπερτοπική της σημασία για τον πολιτισμό (με το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων»), τον αθλητισμό και την αναψυχή.

Ο δικαστικός αγώνας των δύο Δήμων έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο του Αρείου Πάγου, καθώς την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης ενάντια στην -κατά τη γνώμη μας άδικη- απόφαση του Εφετείου που παραδίδει μια δημόσια έκταση κοινού ενδιαφέροντος στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών και να βοηθήσουν να ακουστεί η φωνή τους για να μείνει ο Λόφος Κοπανά δημόσιος, υπηρετώντας το κοινό καλό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σας καλούμε λοιπόν να παραστείτε στον Άρειο Πάγο την Τετάρτη 4 Μαΐου και ώρα 9:30 και να ενώσετε μαζί μας τη φωνή σας.

Όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε!

Δωρεάν μεταφορά δημοτών στον Άρειο Πάγο

Η Δημοτική Συγκοινωνία Βύρωνα δεν θα λειτουργήσει αύριο, καθώς τα οχήματά της θα χρησιμοποιηθούν για τη δωρεάν μεταφορά στον Άρειο Πάγο, δημοτών που επιθυμούν να υποστηρίξουν τον αγώνα του Δήμου Βύρωνα.

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 8:30 το πρωί της 4ης Μαΐου μπροστά από το Δημαρχείο (Καραολή & Δημητρίου 36-44).

Κλειστό το Δημαρχείο και κάποιες υπηρεσίες

Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, δεν θα λειτουργήσουν τα Τμήματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο Δημαρχείο, η Δημοτική Συγκοινωνία και η Κοινωνική Υπηρεσία.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Συσσίτιο, η Βοήθεια στο Σπίτι, το ΚΕΠ, το Κολυμβητήριο καθώς και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά!

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να μεταβούν στον Άρειο Πάγο για να υποστηρίξουν τον αγώνα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια