2ο Vyronas Street Art Festival: Η μεγάλη γιορτή του street art επιστρέφει στον Βύρωνα

Έπειτα από μεγάλη επιτυχία και αποδοχή, τo φεστιβάλ street art του Δήμου Βύρωνα επιστρέφει ακόμη μεγαλύτερο! Καλλιτέχνες της street art και του graffiti, θα δημιουργήσουν έργα, αντλώντας έμπνευση από τον σπουδαίο πολιτισμό των Μικρασιατών προσφύγων: την μουσική, τη λογοτεχνία, τον χορό και τα κοινωνικά τους έθιμα.

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Βύρωνα, ως ο πρώτος αστικός προσφυγικός συνοικισμός της Ελλάδας, αποτίει φόρο τιμής στον πολιτιστικό πλούτο των Ελλήνων της Μικρασίας.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, στις 28 και 29, οι τοίχοι στο σχολικό συγκρότημα Εργάνης επί της οδού Ταταούλων, θα γίνουν πεδίο καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης.

Η εικαστική πολυφωνία είναι ένα από τα ζητούμενα και γι αυτό θα υπάρχει εκπροσώπηση από διάφορα στυλ (ρεαλισμός, τέχνη του φανταστικού, παραστατική ζωγραφική, χρωματική αφαίρεση, graffiti letters).

Η λίστα των συμμετεχόντων είναι πολύ μεγάλη και περιλαμβάνει καλλιτέχνες καταξιωμένους στο χώρο αλλα και ανερχόμενους.

Συμπληρωματικές δράσεις

Το φεστιβάλ όμως δεν είναι μόνο οι τοιχογραφίες. Το Σάββατο από το απόγευμα και την Κυριακή από νωρίς το πρωί, διάφορα μουσικά και χορευτικά σχήματα θα πλαισιώσουν το event.

Επιπλέον, μέσα από δύο workshops που θα γίνουν το Σάββατο το απόγευμα από τις 17.00, οι μικροί (και όχι μόνο) φίλοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να δημιουργήσουν μόνοι τους τοιχογραφίες και stencil.

Μείνετε ενήμεροι μέσα από τη σελίδα της εταιρείας Awesome Athens Experiences στο Facebook, όπου σε καθημερινή βάση γίνεται η παρουσίαση των καλλιτεχνών και των συμπληρωματικών δράσεων.

Διοργανωτές: Το φεστιβάλ αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Δήμου Βύρωνα και της εταιρείας Awesome Athens Experiences. Δραστηριοποίηση και στόχος της εταιρείας είναι η προώθηση και προβολή της Αθήνας και των προαστίων της μέσω της σύγχρονης αστικής τέχνης.

INFO

Ημέρες λειτουργίας:
Σάββατο 28/5 από τις 17.00
Κυριακή 29/5 από τις 09.00

Διεύθυνση: Σχολικό Συγκρότημα Εργάνης, Ταταούλων & Μηδείας, Βύρωνας, 16233
Πρόσβαση: 2’ περπάτημα από Τέρμα Λεωφορείου 214 (Ζωοδόχος Πηγή)
Χορηγοί:  Cosmos Lac, Μπύρα Mythos
Χορηγοί επικοινωνίας: Athinorama, Βύρωνας.gr, Η πόλη ζει, Tempo.gr

Είσοδος ελεύθερη

Το Φεστιβάλ Street Art του Δήμου Βύρωνα, επανέρχεται… δριμύτερο στις 28 & 29 Μαΐου 2022

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/vyronasstreetart
https://www.instagram.com/awesome_athens_experiences/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια