Δεκαεννέα γάτες διέσωσε το Τμήμα Αστικής Πανίδας Βύρωνα

Το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Βύρωνα περισυνέλλεξε 19 γάτες, από διαμέρισμα συλλέκτριας, που όπως διαπιστώθηκε είχε μετατραπεί σε εστία σοβαρής μόλυνσης.

Είχαν προηγηθεί προσπάθειες του Δήμου ώστε να πειστεί η συλλέκτρια* να παραδώσει τα ζώα για στείρωση και μέσω του Δήμου να αναζητηθούν υιοθεσίες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελικά ύστερα από εισαγγελική εντολή, έγινε παρέμβαση με αστυνομικές, υγειονομικές και κτηνιατρικές υπηρεσίες. Οι εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού που αντίκρυσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι πέρα από κάθε περιγραφή.

Τα ζώα μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρείο με το οποίο έχει σύμβαση ο Δήμος, έγινε κτηνιατρική εξέταση και υποβλήθηκαν σε στειρώσεις, πλην ενός που είχε μόλις γεννήσει. Ευτυχώς όπως διαπιστώθηκε είναι σε καλή κατάσταση, υγιή και χωρίς παράσιτα. Τα ζώα εντελώς προσωρινά φιλοξενούνται σε χώρους του κτηνιατρείου και του Δήμου Βύρωνα. Ανάμεσά τους υπάρχει και μια γάτα με νεογέννητα γατάκια.

Πλέον, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να βρεθούν φιλοξενίες ή υιοθεσίες δεδομένου ότι τα ζώα έχουν ζήσει έγκλειστα σε ένα μικρό διαμέρισμα και δεν είναι εύκολο να επανενταχθούν στο δρόμο ως αδέσποτα, αλλά ούτε και μπορούν να ζήσουν σε κλουβιά γιατί αυτό είναι αντίθετο προς τους κανόνες ευζωίας τους.

Καλούμε τους ζωόφιλους να κάνουμε μαζί μια προσπάθεια ώστε να βρουν σπίτι τα ζωάκια και να ζήσουν με αγάπη και φροντίδα.

Επικοινωνήστε με το τμήμα αστικής πανίδας ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο fb Αδέσποτα Δήμου Βύρωνα

Τμήμα Αστικής Πανίδας Δήμου Βύρωνα
Τηλ.   210-7608374
e-mail: [email protected]
Αρχιεπισκόπου Αθ. Χρυσοστόμου, Τ.Κ. 162 33

* Συλλέκτες ζώων, ονομάζονται οι άνθρωποι που μαζεύουν και διατηρούν πολλά ζώα, χωρίς να είναι σε θέση να τους παρέχουν καλές συνθήκες διαβίωσης και τα υποχρεώνουν να ζουν βασανιστικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια