Πτώση σοβάδων από την ταράτσα του 8ου Δημοτικού σχολείου Βύρωνα

Πηγή: 902.gr

Άλλο ένα περιστατικό πτώσης σοβάδων σε σχολείο, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριωτη».

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει, στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας σοβάδες από την ταράτσα του 8ου Δημοτικού σχολείου Βύρωνα έπεσαν στο προαύλιο χώρο του 7ου Νηπιαγωγείου. Στο χώρο αυτό δεν προαυλίζονται νήπια, αλλά «διέρχονται οι καθαρίστριες και εκπαιδευτικοί», όπως σημειώνει.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα την επόμενη μέρα ξήλωσε και άλλα επικίνδυνα σημεία από το σχολείο.  Ωστόσο, ο Σύλλογος θέτει το ερώτημα «τι θα γινόταν αν είχαμε πτώση σοβάδων σε άλλο σημείο του κτιρίου που προαυλίζονται νήπια και μαθητές Δημοτικού;».

«Ποιος είναι ο έλεγχος ασφάλειας των σχολικών κτιρίων από τον Δήμο Βύρωνα;», ρωτάει επίσης, ενώ υπενθυμίζει πως «το γεγονός στο 8ο Δημοτικό Βύρωνα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων γεγονότων, όπως της Θεσσαλονίκης, της Νέας Φιλαδέλφειας, της Καισαριανής και πλήθος άλλα». Όπως αναφέρει, «όλα τα παραπάνω έχουν έναν κοινό παρονομαστή, την έλλειψη χρηματοδότησης από όλες τις κυβερνήσεις».

Πως «επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής είχε καταπέσει μεγάλο κομμάτι οροφής μέσα στην αίθουσα του 7ου Νηπιαγωγείου, ευτυχώς όχι σε ώρα λειτουργίας του, αλλά και παλιότερα σοβάδες από οροφή αίθουσας του 8ου Δημοτικού. Σίγουρα, η διάβρωση δεν επήλθε τα Χριστούγεννα ούτε φταίει ο κακός μας ο καιρός».

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι το συγκεκριμένο περιστατικό στο 8ο Δημοτικό Βύρωνα «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων γεγονότων, όπως της Θεσσαλονίκης, της Νέας Φιλαδέλφειας, της Καισαριανής και πλήθος άλλα. Όλα τα παραπάνω έχουν έναν κοινό παρονομαστή, την έλλειψη χρηματοδότησης από όλες τις κυβερνήσεις (νεοφιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, αριστερές) διαχρονικά και με μνημόνια και χωρίς μνημόνια και με Ταμείο Ανάκαμψης και χωρίς Ταμείο Ανάκαμψης. Άλλωστε αυτές οι κυβερνήσεις κατήργησαν τον ΟΣΚ. Αλλά οι ευθύνες δευτερευόντως βαρύνουν και τον Δήμο Βύρωνα για την έλλειψη ελέγχου ασφάλειας των σχολικών υποδομών. Χρήσιμοι και εντελώς αναγκαίοι οι ελαιοχρωματισμοί και οι αλλαγές μπασκετών, αλλά το μάθημα συντήρησης σχολικών κτιρίων αρχίζει από Α, δηλαδή Ασφάλεια».

Γι αυτούς τους λόγους απαιτεί γενναία αύξηση της ΣΑΤΑ σχολικών κτηρίων, άμεσα οι δήμοι Βύρωνα, Καισαριανής και Αθηνών να πραγματοποιήσουν ελέγχους όλων των σχολικών υποδομών, να υπάρχει μητρώο καταλληλότητας σε κάθε σχολικό κτήριο με καταγραφή έργων συντήρησης, επισκευών, κατασκευών, να καταργηθούν τα προκάτ και να χτιστούν νέα σχολικά κτήρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια