Με κορονοϊό νόσησαν 30 μαθητές σχολείου στον Βύρωνα κατά τη διάρκεια εκδρομής

Την ανησυχία της εκφράζει η ΟΛΜΕ για την κατάσταση που επικρατεί στην σχολική κοινότητα όσον αφορά στα κρούσματα, μετά τις σχολικές εκδρομές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για 30 νοσήσεις σε σύνολο 75 μαθητών σε σχολείο στον Βύρωνα, το οποίο αναγκάστηκε να διακόψει την εκδρομή.

Η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για αδιαφορία, κάνοντας λόγο για τεράστιες ευθύνες, επειδή δεν ελήφθησαν μέτρα για να προστατευτεί η εκπαιδευτική κοινότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Έκρηξη κρουσμάτων στις σχολικές εκδρομές

Το ΥΠΑΙΘ συνεχίζοντας την αδιάφορη στάση του για την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών, δεν πήρε κανένα μέτρο για να προφυλάξει την εκπαιδευτική κοινότητα από την πανδημία κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών.

Οι σχολικές εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν, όπως προβλέπεται, την περίοδο αυτή, έφεραν νέα έκρηξη των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα. Ενδεικτικά, σχολείο της Γλυφάδας επέστρεψε με 40 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ σχολείο του Βύρωνα αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως την δεύτερη μόλις ημέρα της εκδρομής, αφού νόσησαν 30 από τους/τις 75 συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες.

Οι ευθύνες του ΥΠΑΙΘ είναι για μία ακόμα φορά τεράστιες. Καμία οδηγία δεν εξέδωσε για την ασφαλή πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών, κανένα μέτρο δεν έλαβε για την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκειά τους.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του ιού σε όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες. Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες δεν είμαστε αναλώσιμοι/ες!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια