Χιλιάδες υπογραφές για να παραμείνει στο δημόσιο η περιοχή τoυ Θέατρου Βράχων

Πηγή: efsyn.gr

Περισσότεροι από 7.500 πολίτες έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το ψήφισμα του Δήμου Βύρωνα στην κινηματική ηλεκτρονική πλατφόρμα Αvaaz με αίτημα να σωθούν τα Θέατρα Βράχων και ο λόφος Κοπανά.

Όπως έγραψε πρόσφατα η «Εφ.Συν.», 104 στρέμματα της Β΄ Ζώνης Υμηττού, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το Θέατρο «Αννα Συνοδινού», τις αθλητικές εγκαταστάσεις της «Εργάνης», το μισό γήπεδο του Υμηττού και το αναψυκτήριο «Αστρα», κινδυνεύουν να περάσουν σε χέρια ιδιωτών, αν τελεσιδικήσει η απόφαση 4891/2020 του Εφετείου Αθηνών.

Στο κείμενο του ψηφίσματος επισημαίνεται ότι στη μεγάλη έκταση φιλοξενούνται επίσης σχολεία και κοινωφελείς δραστηριότητες αλλά και ότι η δικαστική απόφαση στηρίζεται σε τίτλους κτήσης της Οθωμανικής περιόδου.

«Η διεκδίκηση αυτής της δημόσιας γης από ιδιώτες ξεκινά το 2003 και 2005 όταν έγιναν οι πρώτες αγωγές. Το 2016 η απόφαση πρώτου βαθμού δικαίωνε το ελληνικό δημόσιο και τους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού. Το 2017 ασκήθηκε έφεση από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες και το εφετείο τώρα αποφάσισε ότι οι εκτάσεις αυτές δεν ήταν δασικές κι ότι ανήκουν στους διεκδικητές τους» τονίζεται.

Ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, αναφέρει πως «η δημοτική αρχή Βύρωνα δηλώνει αποφασισμένη να αξιοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα, αλλά χρειάζεται και τη στήριξη των πολιτών, προκειμένου να διατηρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς στην περιοχή των Θεάτρων Βράχων, που αποτελεί μια όαση πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής για ολόκληρη την Αττική και εδώ και δεκαετίες προσφέρει μοναδικές στιγμές σε όλους τους πολίτες της, που επισκέπτονται και παρακολουθούν τα καλλιτεχνικά δρώμενα του περίφημου Φεστιβάλ, Στην Σκιά των Βράχων».

Σημειώνεται ότι έχει δημιουργηθεί Συντονιστική Επιτροπή σωματείων, συλλόγων και φορέων της πόλης που με ψήφισμά τους απαιτούν από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση που οριστικά και αμετάκλητα θα αποδίδει τους χώρους στον λαό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια