Συγκέντρωση στο Θέατρο Βράχων για την υπεράσπιση του Λόφου Κοπανά

Σε ανοιχτή συγκέντρωση καλεί το Σάββατο 15 Μάϊου στις 19:00, στο Θέατρο Βράχων, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων, Συλλόγων και Φορέων για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά.

Όπως αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή στο κάλεσμά της, «αυτός ο λόφος, αυτά τα γήπεδα και αυτά τα θέατρα είναι δικά μας, δεν μπορεί κανείς να μας τα πάρει! Θα υπερασπιστούμε με αγώνα, ό,τι με αγώνα οι κάτοικοι του Βύρωνα κατέκτησαν πριν από 40 χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Εφετείου Αθηνών έγινε αποδεκτή η αγωγή ιδιωτών, στους οποίους επιδικάζει την κυριότητα της περιοχής του λόφου Κοπανά. Με απλά λόγια, το σύνολο των χώρων, των γηπέδων και των θεάτρων της Εργάνης, χώρων αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού, χώρων – σύμβολα για την περιοχή που με αγώνες κατακτήθηκαν, κινδυνεύουν να χαθούν. Η δικαστική απόφαση προχωρά ακόμα παραπέρα, αμφισβητώντας τον δασικό χαρακτήρα όλης της περιοχής Κοπανά στοχεύοντας στον αποχαρακτηρισμό της.

Για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του λόφου Κοπανά η Συντονιστική Επιτροπή προχωρά και σε συλλογή υπογραφών ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα: https://gr.petitions.net/322163

Οι φορείς που απαρτίζουν έως τώρα τη Συντονιστική Επιτροπή: Αθηναϊκός Αθλητικός Σύλλογος Βύρωνα, Αθλητικός Ομιλος ΒΥΡΩΝ, ΑΟ ΝΕΟΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, Αστέρα Βύρωνα, Γυμναστικός Σύλλογος Νίκη Βύρωνα, Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Ομιλος Δόξα Βύρωνα, Ενωση Γονέων Βύρωνα, Σύνδεσμος ΜΠΑΪΡΟΝ για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών Βύρωνα – Καισαριανής, Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα, Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Βύρωνα, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βύρωνα, Παράρτημα Βύρωνα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Βύρωνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια