Απελευθέρωση άγριων πουλιών στον Υμηττό από την ΑΝΙΜΑ

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΆΝΙΜΑ» απελευθέρωσε την Κυριακή των Βαϊων στον Υμηττό, όσα πουλιά ήταν έτοιμα για την ελευθερία.

Φιδαετοί, γερακίνες, βραχοκιρκίνεζα, τυτώ, νανόμπουφοι κι ένας μπούφος πέταξαν στο δάσος του Υμηττού.

Τα πουλιά νοσηλεύονταν τραυματισμένα ή άρρωστα στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ στην Καλλιθέα.

Η ανακοίνωση της ΑΝΙΜΑ:

Με λίγους φίλους φέτος, πάντα στον Υμηττό και Κυριακή Βαΐων αλλά σε πιο απόμερο σημείο, απελευθερώσαμε πουλιά που ήταν έτοιμα για την ελευθερία. Φιδαετοί, γερακίνες, βραχοκιρκίνεζα, τυτώ, νανόμπουφοι κι ένας μπούφος, άλλα ανέβηκαν ψηλά και έκαναν κύκλους πάνω μας και άλλα βούτηξαν στο πυκνό δάσος.

Η πανδημία μας στέρησε για δεύτερη χρονιά το πανήγυρι που όλοι αγαπάτε, αλλά, αν όλα πάνε καλά, του χρόνου θα είμαστε πάλι όλοι μαζί.

Ετοιμάζεται βίντεο για να χαρούν όλοι οι φίλοι τις όμορφες πτήσεις.

Και του χρόνου έξω!


Λίγα λόγια για την ΑΝΙΜΑ

Η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής είναι σωματείο και ιδρύθηκε το 2005, από ανθρώπους με πολύχρονη εμπειρία στην περίθαλψη άγριων ζώων στην Ελλάδα, καθώς και από κτηνιάτρους, βιολόγους, δασολόγους και φίλους της φύσης και της άγριας ζωής. Συνεργάζεται με ειδικούς επιστήμονες που αποτελούν την Επιστημονική Επιτροπή του φορέα.

Κύρια δραστηριότητα  της ΑΝΙΜΑ είναι η περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κρατικός φορέας που να ασχολείται με το αντικείμενο αυτό, η ΑΝΙΜΑ, μαζί με τις υπόλοιπες οργανώσεις που ασχολούνται με την περίθαλψη άγριων ζώων, έρχεται να καλύψει μια βασική ανάγκη για την προστασία και διατήρηση της άγριας ζωής στη χώρα.

Παραλαμβάνοντας άγρια ζώα από όλη την Ελλάδα, περιθάλπει σε ετήσια βάση πάνω από 5.000 πουλιά, θηλαστικά και ερπετά. Μεταξύ των ζώων αυτών συγκαταλέγονται και πολλά σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση άγρια ζώα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια