ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΒΥΡΩΝΑ: “Αυτά τα γήπεδα και αυτά τα θέατρα είναι δικά μας, δεν μπορεί κανείς να μας τα πάρει!”

Η Ένωση Γονέων Βύρωνα, με ανακοίνωσή της, καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη, το Σάββατο 24 Απριλίου στις 18:00, στη πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Ταπητουργείου), με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων στην κατεύθυνση υπεράσπισης των δημόσιων χώρων του Βύρωνα:

Με την 4891/2020 απόφαση, το Εφετείο Αθηνών, ακύρωσε κάθε προγενέστερη προδικαστική και δικαστική απόφαση και έκανε αποδεκτή́ την αγωγή́ ιδιωτών, στους οποίους, βασιζόμενο σε «τίτλους» ιδιοκτησίας του 19ου αιώνα, επιδικάζει την κυριότητα της περιοχής των πρώην λατομείων της Εργάνης.

Με πολύ απλά λόγια, το σύνολο των χώρων των γηπέδων και των θεάτρων της Εργάνης, χώρων αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού, χώρων συμβόλων για την περιοχή μας, που με αγώνες κατακτήθηκαν, κινδυνεύουν να χαθούν.

Εν μέσω πανδημίας, και ενώ τα δικαιώματα μας στην Υγεία και στην Παιδεία αμφισβητούνται όσο ποτέ άλλοτε, δεν θα επιτρέψουμε ένα ακόμη χτύπημα, τούτη τη φορά στο δικαίωμα το δικό μας και των παιδιών μας στην άθληση και τον πολιτισμό, στην ποιότητα της ζωής μας.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική́ ρύθμιση, που οριστικά και αμετάκλητα θα αποδίδει τους χώρους αυτούς, εκεί που δικαιωματικά ανήκουν, στους πολίτες του Βύρωνα, στα παιδιά μας!

Η Ένωση Γονέων απευθύνει κάλεσμα στους Συλλόγους Γονέων του Βύρωνα, σε όλους τους μαζικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, αθλητικά σωματεία, πολιτιστικούς φορείς, όλοι μαζί να σταθούμε απέναντι σε κάθε ενέργεια που σκοπό έχει την υποβάθμιση της ζωής μας. Καλούμε άπαντες σε ανοιχτή σύσκεψη, το Σάββατο 24 Απριλίου στις 18:00, στη πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Ταπητουργείου), να συντονίσουμε τη δράση μας στην κατεύθυνση υπεράσπισης των δημόσιων χώρων του Βύρωνα.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια