Ολοκληρώθηκαν οι βασικές εργασίες ανάπλασης των Προσφυγικών του Καρέα

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος συνοδευόμενοι από τους αντιδημάρχους Μιχάλη Καραγιάννη, Δημήτρη Κόκκαλη και Χρήστο Σπυρόπουλο, επισκέφθηκαν εχθές τα Προσφυγικά του Καρέα, όπου ολοκληρώθηκαν τα βασικά έργα ανάπλασης της περιοχής, προϋπολογισμού περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

«Η ανάπλαση των Προσφυγικών είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουμε ολοκληρώσει μέχρι σήμερα ως δημοτική αρχή», δήλωσε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης και σημείωσε: «Τα  έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια σε διαρκή συνεννόηση με τους περίοικους, επιλύουν οριστικά χρόνια προβλήματα όπως το δίκτυο αποχέτευσης, που ταλαιπωρούσαν για χρόνια τους κατοίκους. Παράλληλα όμως αναβαθμίζουν ενεργειακά και μεταμορφώνουν συνολικά μια γειτονιά που είχε αφεθεί στην τύχη της για δεκαετίες, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, γιατί εκτός από την ολοκληρωτική ανακατασκευή-ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων τοποθετήθηκαν σύγχρονα φωτιστικά led, υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων  και συστήματα αξιοποίησης γεωθερμίας για την θέρμανση και ψύξη».

Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, απομένουν ακόμα κάποιες επιμέρους εργασίες όπως: η απεγκατάσταση των παλαιών φωτιστικών, η τοποθέτηση ανεμογεννητριών, η τελική δοκιμή των ηλεκτρονικών συστημάτων διαχείρισης του ηλεκτροφωτισμού, του συστήματος άρδευσης και των  γεωεναλλακτών  (γεωθερμικά συστήματα που αξιοποιούν τη θερμοκρασία  του υπεδάφους για την ψύξη ή θέρμανση του υπαίθριου χώρου).

Η ανάπλαση των Προσφυγικών του Καρέα, περιλάμβανε:

  • ανακατασκευή του δικτύου αποχέτευσης
  • αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών με σύγχρονα φωτιστικά LED
  • τοποθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων απορριμμάτων
  • ανακατασκευή όλων των πεζοδρομίων  και του εσωτερικού οδικού δικτύου
  • ασφαλτοστρώσεις όλων των οδών που συμπεριλαμβάνονται στο έργο
  • νέες πεζοδρομήσεις και ενοποίηση ελεύθερων χώρων
  • αντικατάσταση και ενίσχυση του υπάρχοντος πράσινου
  • δημιουργία παιδικών χαρών
  • τοποθέτηση καθιστικών, σιντριβανιών και ξύλινες πέργκολες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια