365 δένδρα φυτεύτηκαν στο λόφο του Αράπη από τον ΣΠΑΥ και τον Δήμο Βύρωνα

Ο ΣΠΑΥ συνεχίζει δυναμικά το εκτεταμένο πρόγραμμα αναδασώσεων μέσω του σχεδίου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με την ονομασία #Υμηττός365 που ανακοίνωσε στις αρχές του έτους ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, στοχεύοντας στην ενίσχυση της φιλοδασικής συνείδησης των πολιτών και τις 365 μέρες του χρόνου.

Προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα λόγω της πανδημίας και με αφορμή την έναρξη της νέας φυτευτικής περιόδου, οι εργασίες δενδροφύτευσης πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο συνεργείο του ΣΠΑΥ, σε συνεργασία με κάθε Δήμο.

Η αρχή του δεύτερου κύκλου αναδασώσεων έγινε τη Δευτέρα από τον Δήμο Βύρωνα και συγκεκριμένα από τον Λόφο του Αράπη, αντισταθμίζοντας το πράσινο που χάθηκε τις προηγούμενες χρονιές.

Στο σημείο της αναδάσωσης, από νωρίς το πρωί μαζί με το επιτελείο του ΣΠΑΥ, βρέθηκε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Νατάσα Βαρουχάκη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κωνσταντίνος Αγγέλης, ο επικεφαλής του Κέντρου Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, Σταύρος Σαλαγιάννης, ο υπάλληλος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βύρωνα, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και εργαζόμενοι στο τμήμα Πρασίνου του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε: “Πραγματοποιήσαμε σήμερα μια σπουδαία πρωτοβουλία. Δενδροφυτεύσαμε 365 δέντρα στην περιοχή του λόφου του Αράπη, που συνορεύει με την συνοικία της Φρυγίας. Ευχαριστώ θερμά τον ΣΠΑΥ, τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μας. Η δεντροφύτευση αυτή ήρθε να αντικαταστήσει το πράσινο που κάηκε στην πυρκαγιά του 2016. Με τέτοιες ενέργειες όλοι μαζί προστατεύουμε το περιβάλλον”.

Οι εργασίες δενδροφύτευσης στον Λόφο του Αράπη συνεχίστηκαν την επόμενη ημέρα στα διοικητικά όρια του Δήμου Καισαριανής φυτεύοντας επιπλέον άλλα 365 δέντρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια