Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 4ου Δημοτικού Βύρωνα

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, μαθητής του 4ου Δημοτικού Βύρωνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη».

Ο Σύλλογος ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας και διενέργεια δωρεάν τεστ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ-ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΡΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 16/10 επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, γεγονός αναμενόμενο και για τα σχολεία του Συλλόγου μας και φυσικά είναι μόνο η αρχή!

Εκτός από την αυτονόητη απολύμανση που έγινε στο σχολείο από τον Δήμο, που είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνεται για την παραπέρα ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, δεν εφαρμόστηκε κανένα απολύτως μέτρο για την παραπέρα ιχνηλάτηση του ιού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Κυβέρνηση, Υπ. Παιδείας, Α΄ Διεύθυνση και ΕΟΔΥ νίπτουν τας χείρας τους! Ο κάθε συνάδελφος, ο κάθε γονιός και τα παιδιά του αφήνονται στην τύχη τους και στα χέρια των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, για να διαπιστώσουν αν  έχουν ή όχι κολλήσει τον ιό! Σε μια τετραμελή οικογένεια π.χ. ζητούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, να κόψει το λαιμό της να βρει τουλάχιστον 400 ευρώ για να κάνει το πολυπόθητο τεστ αλλιώς …..γαία πυρί μειχθήτω!!

Ούτε κουβέντα από την κυβέρνηση της ΝΔ για δωρεάν τεστ και για μείωση των μαθητών ανά τμήμα, ακόμα και τώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει δραματικά μέρα με τη μέρα, με την Αττική να πρωτοστατεί στον χάρτη της πανδημίας! Καμιά επιστημονική στήριξη και φροντίδα για τα Δημόσια σχολεία, μόνο η συνεχής επίκληση στη δική μας  ατομική ευθύνη, ενώ ούτε λόγος για την κρατική ευθύνη, που εξαντλήθηκε στις μάσκες- γίγας και τα …παγουρίνο!

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει αλλά και ούτε σκοπεύει να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για την υγεία και την ασφάλεια του λαού! Είναι οι ίδιοι που δίνουν απλόχερα το κρατικό χρήμα, που με κόπο, πόνο και θυσίες βγαίνει από τις τσέπες του λαού, σε ΝΑΤΟ, πολυεθνικές, τουριστικό και όχι μόνο κεφάλαιο! Οι ίδιοι που στα υπουργικά τους γραφεία αρνούνται να δεχτούν τις αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών και των γονιών (που όλο αυτό τον καιρό είναι στους δρόμους) …λόγω της πανδημίας αλλά με θράσος στοιβάζουν εμάς και τους μαθητές μας σε αίθουσες – κλουβιά!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ 4ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ (με γιατρούς και δωρεάν τεστ για όλους)! ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΧΟΛΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΤΩΡΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΕ 15 ΜΕ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ!! ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ – ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ , ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ , ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ!

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια