Οικοδομικές εργασίες σε στρατόπεδο στον Υμηττό;

Φωτογραφία αρχείου

Μνήμες από τον Ιούλιο του 2009 ξύπνησαν οι οικοδομικές εργασίες που πραγματοποιούνται στο στρατόπεδο της Αεροπορίας στον Υμηττό, σύμφωνα με καταγγελία της συλλογικότητας “Πολίτες του Βύρωνα”. Τότε είχε ξεκινήσει η κατασκευή 36 κατοικιών, σε μια έκταση 2.000 τετραγωνικών μέτρων μέσα στο χώρο του στρατοπέδου, που προορίζονταν για τη φιλοξενία αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να ξαναγίνονται οικοδομικές εργασίες στο στρατόπεδο.

Ακολουθεί ολόκληρη η καταγγελία:

Τι οικοδομικές εργασίες γίνονται στο στρατόπεδο της ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ στο Βύρωνα ;

Στο δάσος του Υμηττού- στη Β΄ Ζώνη Προστασίας όπου επιτρέπονται μόνο κοινωφελείς εγκαταστάσεις- σε μια έκταση 2.000 τετραγωνικών μέτρων είχαν  ξεκινήσει την κατασκευή  36 κατοικιών μέσα στο χώρο του στρατοπέδου που προορίζονταν για τη φιλοξενία αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Ιούλιο του 2009 με τη… βούλα του ΓΕΑ.

Ο  Δήμος Βύρωνα τον Αύγουστο του 2009 με δήμαρχο τον κ. Χαρδαλιά Νίκο, σημερινό Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων,  είχε προτωστατήσει ενάντια στην κατασκευή των κατοικιών μέσα στην καρδιά του Υμηττού. Έγιναν κινητοποιήσεις και οι εργασίες σταμάτησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να ξαναγίνονται οικοδομικές εργασίες για τις κατοικίες στο στρατόπεδο της Αεροπορίας στο Υμηττό στην περιοχή ΣΑΚΕΤΑ στο Βύρωνα. 

Εάν η πληροφορία που έφτασε στην ιστοσελίδα μας ισχύει, με ποια νου απόφαση γίνονται οικοδομικές εργασίες; Τι ακριβώς κτίζουν; 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν αντιλαμβάνεται ότι οι κατοικίες δεν καλύπτουν κοινωφελείς σκοπούς για να χτίζονται στη Β΄ Ζώνη Υμηττού; 

Το ΓΕΑ, δεν μπορεί  πουθενά αλλού εντός της Αττικής να χτίσει κατοικίες, αν είναι αναγκαίες  για τους αξιωματικούς,  παρά μόνο στην καρδιά του Υμηττού; 

Το δασαρχείο Πεντέλης γνωρίζει ότι γίνονται οικοδομικές εργασίες στο στρατόπεδο, στη  Β΄Ζώνη  Υμηττού; 

Ο Δήμος Βύρωνα τι θέση παίρνει;

Δεν πρέπει να διερευνήσει το θέμα η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο; Να πάρουν πρωτοβουλίες για να σταματήσουν αυτές οι οικοδομικές παρεμβάσεις στην καρδιά του Υμηττού στην περιοχή του Δήμου Βύρωνα.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ     

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια