Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Βύρωνα για την πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων και την ανακύκλωση

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης στον Υπουργό ΠΕΝ Κωστή Χατζηδάκη, τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ, Γιώργο Μαρκόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, Βασίλη Κόκκαλη.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Βύρωνα παρότι τόσο στις ευρωπαϊκές οδηγίες όσο και στην εθνική νομοθεσία η πρόληψη και η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή θεωρούνται τα πιο σημαντικά στάδια εν τούτοις αποθαρρύνονται από την ισχύουσα νομοθεσία και τον νέο κανονισμό τιμολόγησης.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι δημιουργείται αντικίνητρο για το διαχωρισμό των καθαρών πράσινων (κλαδεμάτων) ενώ επιβαρύνονται οικονομικά όσοι Δήμοι επιλέξουν να κάνουν διαλογή στην πηγή και να εγκαταλείψουν το αποτυχημένο σύστημα του μπλε κάδου.

Επιπλέον καταγγέλλει ότι οι κάτοικοι των ακριβότερων περιοχών πληρώνουν λιγότερα χρήματα για τα σκουπίδια που παράγουν, παρότι παράγουν πολλαπλάσια σκουπίδια σε σχέση με τους κατοίκους άλλων περιοχών. 

Η επιστολή συνοδεύεται με έκθεση τεκμηρίωσης και αναλυτικές προτάσεις που θα εξασφαλίσουν την ίση μεταχείριση των πολιτών, την μείωση των αποβλήτων, την αποσυμφόρηση της Φυλής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πατήστε εδώ για να δείτε την επιστολή του Δημάρχου Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια