Ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολεία και δημοτικά κτίρια στον Δήμο Βύρωνα

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης των Δήμων Βύρωνα και Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, στο πρόγραμμα προμήθειας εξοπλισμού για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σχολείων και δημοτικών κτιρίων στους δύο παραπάνω Δήμους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020) και αφορά 54 Δήμους.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση στο Δήμο Βύρωνα θα πραγματοποιηθούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης, συνολικού προϋπολογισμού 1.266.000 ευρώ, στο 1ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα, επί της οδού Γεωργίου Γεννηματά 34, στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, επί της οδού Γεωργίου Γεννηματά 34 και στο Δημαρχείου Βύρωνα, επί της οδού Καραολή και Δημητρίου 36-44.

Κατά την υπογραφή της απόφασης ο Δήμαρχος Βύρωνα Γ. Κατωπόδης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των δημοτικών κτιρίων είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Πιστεύουμε στην ανάγκη ενίσχυσης της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και σ΄αυτό το πλαίσιο ως Αυτοδιοίκηση εστιάζουμε σε πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και θα προστατέψουν το περιβάλλον.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χρηματοδοτικά εργαλεία από ευρωπαϊκά προγράμματα και σε συνεργασία με τους Δήμους, εργαζόμαστε για τον εκσυγχρονισμό όλων των δημοτικών κτιρίων. Συνεχίζουμε».

Στις συναντήσεις του Περιφερειάρχη με τους δύο Δημάρχους παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια