Δόξα Βύρωνος: Ο σύλλογος που κέρδισε 5 ανόδους σε μια χρονιά!

Πηγή: fosonline.gr

Ίσως για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά ένα σωματείο έχει να υπερηφανεύεται ότι μέσα σε μια ~αλλόκοτη, είναι η αλήθεια~ χρονιά πανηγύρισε 5 ανόδους σε τρία ομαδικά αθλήματα! Κι όμως, η Δόξα Βύρωνος προβιβάστηκε στο ποδόσφαιρο και στα ανδρικά και γυναικεία τμήματα του μπάσκετ και του χάντμπολ! Οι άνθρωποι που βρίσκονται… πίσω από τις κάμερες ~κοινώς, πίσω από τους πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές~ μιλούν στο «ΦΩΣ» για τις επιτυχίες αυτές και τις φιλοδοξίες που έχουν υπηρετώντας, ο καθένας από το πόστο του, την ιστορική και λαοφιλέστερη ομάδα του Βύρωνα.

Γιώργος Γερονικολός (πρόεδρος): «Δεν περισσεύει κανείς»

Έπειτα από μία παρένθεση στη Β’ ΕΠΣΑ, η ομάδα ποδοσφαίρου της Δόξας Βύρωνος επέστρεψε στην Α’ κατηγορία και μαζί άλλαξε σελίδα στα διοικητικά. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι μετά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα. Πρόεδρος (και ταμίας) θα είναι ο Γερονικολός Γιώργος. Αντιπρόεδροι οι Σανταλτζόγλου Ηλίας, Ασπιώτης Μάκης, Χολέβας Τάκης, γενικός γραμματέας ο Κόλλιας Σπύρος, γενικός αρχηγός ο Χλήνος Δημήτρης.

Ο νέος πρόεδρος της Δόξας, μιλώντας στο «ΦΩΣ», είπε: «Να έχουμε υγεία για να μπορέσουμε να κοιτάζουμε με αξιοπρέπεια την ιστορία της Δόξας. Γίνεται μια νέα προσπάθεια και χρειαζόμαστε όλο τον κόσμο του Βύρωνα δίπλα μας. Συσπειρωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Στη Δόξα δεν περισσεύει κανείς και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε τόσο καλύτερο μπορεί να είναι το μέλλον του συλλόγου τα επόμενα χρόνια».

Γιάννης Κουσάνας (προπονητής ποδοσφαίρου): «Η Δόξα είναι γεμάτη κίνητρα»

Ο Γιάννης Κουσάνας προσελήφθη στη θέση του προπονητή και δεν διστάζει να μας πει ότι βλέπει τη νέα δουλειά του ως μια τεράστια πρόκληση και χωρίς ταβάνι για τον δημοφιλή σύλλογο του Βύρωνα.

«Όταν σε καλεί η Δόξα Βύρωνος δεν πηγαίνεις και λες όπου μας βγει… Πας μόνο για να πετύχεις κάτι καλό. Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια και δεν βάζουμε ταβάνι. Κρατάμε χαμηλά την μπάλα, όπως η διοίκηση ~και καλά κάνει~, αλλά έχουμε και την αισιοδοξία ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Η Δόξα έχει δύναμη, έχει ανθρώπους που την αγαπούν, που τη γουστάρουν και τρέχουν για το καλό της. Δεν ήρθαμε στη Δόξα για να πούμε ότι πάμε να τη σώσουμε από τον υποβιβασμό. Έχουμε πολλά κίνητρα για να πετύχουμε και σε προσωπικό επίπεδο και σε ομαδικό. Μου αρέσει αυτή η πρόκληση. Υπάρχει προγραμματισμός για τη νέα σεζόν, μιλάμε με αρκετά παιδιά. Οι κινήσεις που θα γίνουν πρέπει να είναι προσεγμένες. Στόχος μας είναι να βγει κάτι καλό από τη συνολική προσπάθεια. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Ο κόσμος είναι η δύναμη της ομάδας. Έβαλε πλάτη τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά ανέκαθεν ήταν το σημείο αναφοράς του συλλόγου. Δεν υπάρχει κόσμος σε αυτές τις κατηγορίες που να ακολουθεί την ομάδα τόσο πιστά όταν αγωνίζεται εκτός έδρας. Γενικά είμαι άνθρωπος με θετική σκέψη. Φυσικά και τα χρήματα παίζουν ρόλο για τον καταρτισμό μιας ανταγωνιστικής ομάδα, αλλά τα μπάτζετ δεν είναι το άλφα και το ωμέγα. Σύμπνοια χρειάζεται και όλα θα πάνε καλά».

Ο Γιάννης Κουσάνας θα έχει στο πλευρό του ως άμεσο συνεργάτη και τον γυμναστή Μαρίνο Βλαχογιάννη.

Η επιστροφή του Ταμπουράκη

Στα μέσα του Ιουλίου ο επιθετικός Δημήτρης Ταμπουράκης είχε προαναγγείλει την επιστροφή του στη Δόξα Βύρωνος, γράφοντας το εξής μήνυμα στα σόσιαλ μίντια: «Κοιτάζεις πίσω εκεί που σε τραβά το συναίσθημα, εκεί που έχεις αφήσει κομμάτια της καρδιάς σου», συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία του με την κυανόλευκη φανέλα. Τι λέει ο ίδιος στο «ΦΩΣ» για τη μεγάλη επιστροφή;

«Η επιστροφή μου στη Δόξα Βύρωνος έρχεται να πλαισιώσει την προσπάθεια της προηγούμενης διοίκησης και της φετινής. Η περσινή επιτυχία και η άνοδος της ομάδας μας μού έδωσε την ώθηση να έρθω να βοηθήσω τα μέγιστα, ώστε να δούμε τη Δόξα όσο ψηλότερα μπορούμε. Βαρόμετρο στην απόφασή μου αυτή ήταν ο επίτιμος πρόεδρος της ομάδας, ο κύριος Νίκος Κακογιάννης, ο οποίος με γρήγορες κινήσεις κατάφερε να με πείσει για την επιστροφή μου. Επίσης είναι ιδιαίτερη χαρά και πρόκληση για μένα να συνεργαστώ με έναν αξιόλογο προπονητή, όπως είναι ο κύριος Κουσάνας».

Δύο ανόδους τα τμήματα μπάσκετ!

Η Δόξα Βύρωνος δεν κέρδισε μόνο στο ποδόσφαιρο την άνοδο στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΑ, αλλά διέπρεψε και στο μπάσκετ, πανηγυρίζοντας την άνοδο τόσο της ανδρικής όσο και της γυναικείας ομάδας στη Β’ ΕΣΚΑ. Ο γενικός αρχηγός, Σπύρος Κόλλιας, που έζησε έντονα τις στιγμές, λέει στο «ΦΩΣ»:

«Το καλοκαίρι του 2019 ανατέθηκε το ανδρικό τμήμα στον Χρήστο Τριανταφύλλου και δημιουργήθηκε μια ομάδα αποτελούμενη από αθλητές που είχαν ξαναπαίξει στη Δόξα. Από έμπειρους παίκτες, αλλά και αθλητές που προέρχονταν από τις υποδομές. Η ομάδα έπαιξε ωραίο μπάσκετ και μέχρι τη διακοπή λόγω κορονοϊου ήταν έναν βαθμό πίσω από τις θέσεις ανόδου στη Β’ ΕΣΚΑ. Τελικά κερδίσαμε την άνοδο και θα αγωνιστούμε και πάλι στην κατηγορία ύστερα από 18 χρόνια. Όσον αφορά το γυναικείο τμήμα, το καλοκαίρι του 2019 ανανεώθηκε η συνεργασία με τη Βίκυ Δημουλά. Στη Β’ ΕΣΚΑ ήταν μια δύσκολη χρονιά, ωστόσο η ομάδα όχι μόνο εξασφάλισε την παραμονή της, αλλά πλασαρίστηκε στην 8άδα. Με την αναδιάρθρωση που έγινε, το γυναικείο τμήμα θα αγωνιστεί στην Α’ ΕΣΚΑ πρώτη φορά στην ιστορία του. Πέραν όμως των γυναικών, θα πρέπει να κάνουμε ειδική μνεία και στις κορασίδες της Δόξας. Ένα επιτυχημένο τμήμα, το οποίο φέτος τερμάτισε στη 2η θέση της Α’ ΕΣΚΑ, πίσω από τον Παναθηναϊκό, ενώ τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν πρωταθλήτριες σε Β’ και Γ’ ΕΣΚΑ!».

Δύο ανόδους και τα τμήματα χάντμπολ!

Και τα εισιτήρια για τις μεγαλύτερες κατηγορίες δεν τελειώνουν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αφού η Δόξα Βύρωνος προβιβάστηκε σε χάντμπολ ανδρών και γυναικών! Το καλοκαίρι του 2019 αποφασίστηκε η συγχώνευση (διά απορροφήσεως) της ΑΕΚ Βύρωνα (πρώην Αναγέννηση Βύρωνα). Έτσι η λαοφιλής ομάδα του Βύρωνα απέκτησε τμήμα χάντμπολ πρώτη φορά στην ιστορία της. Η χρονιά κύλησε καταπληκτικά με τα 2 μεγάλα τμήματα (αντρικό – γυναικείο) να πρωταγωνιστούν σε Β’ Εθνική και Α2 αντίστοιχα. Το ανδρικό κατέκτησε το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής και προβιβάστηκε στην Α2. Επίσης και οι γυναίκες κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Α2, αλλά για οικονομικούς λόγους θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην Α2 κατηγορία.

Τα υπόλοιπα αθλήματα

Η Δόξα είναι από τους μεγαλύτερους αθλητικούς οργανισμούς στον Βύρωνα, απασχολώντας πολλά παιδιά καθημερινά. Πέρα από το ποδόσφαιρο, που είναι η ναυαρχίδα στη συνείδηση των φίλων της, τα ανδρικά και γυναικεία τμήματα μπάσκετ και χάντμπολ, έχει να καμαρώνει και για τα τμήματα πυγμαχίας και πάλης.

Ομάδα διάσωσης

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στα παιδιά του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, που μέσα από αντιξοότητες (οικονομικές και άλλες), χωρίς οικονομικούς πόρους και με μοναδικό κίνητρο την ανιδιοτελή αγάπη τους για την ομάδα, κατάφεραν να κρατήσουν το σωματείο στο πλέον αξιοπρεπές επίπεδο (αγωνιστικά και διοικητικά) και να το παραδώσουν… πεντακάθαρο στη νέα διοίκηση. Κόντρα στις διαμορφωμένες συνθήκες, μια ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής τον Κάρολο Μπότσαρη, έβαζε για δύο χρόνια πλάτη – χρόνο – κόπο και όσα χρήματα μπορούσε να διαθέσει από το υστέρημά της, ώστε η Δόξα να παίρνει μέρος κανονικά μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ και να μην αφανιστεί.

Επίσκεψη του Παναγιώτη Ρέτσου

Το Ιούλιο που μας πέρασε μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά των ακαδημιών της Δόξας Βύρωνος, καθώς τους επισκέφθηκε ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και νυν της Λεβερκούζεν, Παναγιώτης Ρέτσος. Τα παιδάκια της Κ10 ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικά όταν είδαν δίπλα τους τον διεθνή με την εθνική μας ομάδα αμυντικό, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευδιάθετος, αποδεχόμενος με χαρά την πρόσκληση της ομάδας. Ο Παναγιώτης Ρέτσος μίλησε στους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές, συμβουλεύοντάς τους να αθλούνται και να ακούν τους προπονητές τους σε ό,τι τους ζητούν, τονίζοντάς τους ωστόσο ότι πρώτη τους προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η μάθηση και το σχολείο. Πρώτα να γίνουν καλοί άνθρωποι και μετά καλοί ποδοσφαιριστές. Τον διεθνή αμυντικό, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής Έλληνα ποδοσφαιριστή σε σύλλογο του εξωτερικού από το 2017, υποδέχθηκαν οι προπονητές των Ακαδημιών, Θέμης Γουσούλης και Ηλίας Αγγελάκης. Μια κίνηση, που αποδεικνύει ότι η ιστορική ομάδα του Βύρωνα έχει βάλει τις Ακαδημίες στον σωστό δρόμο. Άλλωστε, η Δόξα Βύρωνος αποτελεί το σημαντικότερο κεφάλαιο, όσον αφορά τον αθλητικό και κατ’ επέκταση κοινωνικό τομέα, στην ευρύτερη περιοχή του Βύρωνα. Το ιστορικό σωματείο άλλαξε πρόσφατα σελίδα σε διοικητικό επίπεδο, σε μια προσπάθεια να ξανασταθεί στα πόδια του και να πρωταγωνιστήσει και πάλι στα τοπικά πρωταθλήματα.

H «Blue Army» πάντα δίπλα της

H «Μπλε Στρατιά» είναι το σύμβολο πίστης του οπαδού προς την ομάδα. Πρόκειται για το οργανωμένο κομμάτι των οπαδών της Δόξας Βύρωνος, που πέρα από το γεγονός ότι ακολουθεί την ομάδα σε οποιοδήποτε γήπεδο της Ελλάδας εκείνη αγωνίζεται, είναι πρωτοπόρο και με μια σειρά κοινωνικών δράσεων. Άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή οικονομικά προβλήματα νιώθουν τη ζεστασιά και την αγκαλιά των παιδιών αυτών μέσα από κοινωνικές δράσεις. Η «Blue Army» διοργανώνει χοροεσπερίδες για την οικονομική ενίσχυση ανθρώπων που το έχουν ανάγκη, μέλη της επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα το «Χαμόγελο του Παιδιού» ή ιδρύματα άπορων συνανθρώπων μας, διοργανώνουν αιμοδοσίες και γενικότερα είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κοινωνικής ανισότητας. Φέτος κυκλοφόρησαν ήδη μπλουζάκια και άλλα αντικείμενα προς πώληση και τα έσοδα θα πάνε για την ενίσχυση της ομάδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια