Το Δ.Σ. Βύρωνα καταδικάζει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα καταδικάζει την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης Ερντογάν να μετατρέψει τον Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας σε τζαμί. Είναι απόφαση που βρίσκεται απέναντι στη διεθνή κοινότητα, τον σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Παγκόσμια Ειρήνη. Η ανιστόρητη και προκλητική αυτή ενέργεια της Τουρκίας αποτελεί προσβολή για την πολιτισμένη ανθρωπότητα, περιφρονεί τις διεθνείς συνθήκες για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και υποδαυλίζει το μίσος και τις συγκρούσεις μεταξύ των διαφόρων θρησκευμάτων και πολιτισμών.

Η Αγία Σοφία δεν είναι απλά για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ο κορυφαίος Ναός της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά αποτελεί και ένα πολύτιμο μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, και η απόφαση της μετατροπής της από μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας σε τζαμί, υπηρετεί ξεκάθαρα το μεγαλοϊδεατισμό του καθεστώτος της γειτονικής μας χώρας.

Πιστοί στις φιλειρηνικές παραδόσεις του λαού του Βύρωνα τασσόμαστε επίσης υπέρ της επίλυσης των ελληνοτουρκικών προβλημάτων με διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου, μακριά από casus belli και «γκρίζες ζώνες».

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την UNESCO και τα Ηνωμένα Έθνη να προβούν στις δέουσες ενέργειες, ώστε η διεθνής κοινότητα να παύσει επιτέλους να καταδικάζει μόνο φραστικά τις εκάστοτε προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, που λειτουργεί όλο και περισσότερο ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας και περιφερειακός «τραμπούκος», και να της επιβάλει άμεσα τις αναγκαίες κυρώσεις μέχρι να επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς της Αγιάς Σοφιάς, σεβόμενη τις διεθνείς υποχρεώσεις και την ιστορία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια