Αντιδράσεις για την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών στα σχολεία του Βύρωνα

Ο Δήμος Βύρωνα έχει δρομολογήσει την προετοιμασία 7 επιπλέον αιθουσών νηπιαγωγείων, με στόχο από τη νέα σχολική χρονιά να υπάρχουν επαρκείς θέσεις, ώστε τα παιδιά του Βύρωνα να μπορούν να ενταχθούν στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή πρόκειται για προκατασκευασμένες αίθουσες που θα παραχωρηθούν από την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) και πληρούν όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, καθώς είναι πιστοποιημένες με ISO και διαθέτουν κλιματισμό.

Την αντίθεσή τους με αυτή την απόφαση εκφράζουν ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ρόζα Ιμβριωτη», η «Ένωση Γονέων Βύρωνα», καθώς και οι δημοτικές παρατάξεις «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα» και «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα».

Υποστηρίζουν οτι η απόφαση αυτή όχι μόνο δεν αναβαθμίζει την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, αλλά υποβαθμίζει και τους όρους λειτουργίας των δημοτικών σχολείων. Καταλογίζουν επίσης ευθύνες στην δημοτική αρχή, γιατί δεν πήρε έγκαιρα τις ανάλογες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε η υποχρεωτική προσχολική αγωγή να μην στεγαστεί σε προκατασκευασμένες αίθουσες, αλλά σε σύγχρονα εκπαιδευτικά κτήρια.

Μπορείτε να διαβάσετε τις σχετικές ανακοινώσεις παρακάτω:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια