Οι Corona Virus από τον Βύρωνα δεν έφεραν τον κορωνoϊό

Πηγή: athensvoice.gr

Κάθε γειτονιά της Αθήνας έχει και τα δικά της hip hop crew, αν και τα τελευταία χρόνια με την «επέλαση» του τραπ, κάποια από αυτά «παίζουν» ακόμα πιο βαθιά στο underground κύκλωμα. Ίσως καλύτερα έτσι, ίσως όχι, ο urban ήχος αλλάζει και εξελίσσεται συνέχεια.

CoronaVirus hip hop

Το crew Corona Virus από τον Βύρωνα, με ρίζες το γκραφίτι, δημιουργήθηκε το 2002 από τον beatmaker SixteenPads και τον Enrow (MC), ενώ λίγο αργότερα μπήκαν στο «κόλπο» οι Raska, Zeda, Orkez και Touter, καθώς και ο DJ Stigma σαν ο επίσημος DJ του γκρουπ. SixteenPads και Touter ήταν γνωστοί και σαν το beatmaker δίδυμο Styles Unlimited. 2002, διαφορετική εποχή, διαφορετική Αθήνα.

Μέσα από τη σελίδα τους στο ίντερνετ, με το γκρουπ να έχει διαλυθεί εδώ και κάποια χρόνια, διαβάζουμε «Το ’06 εμφανίζονται επίσημα με το ομώνυμο τους άλμπουμ, το οποίο άμεσα καθιερώνει τους Coronas σαν ένα γκρουπ με υψηλά στάνταρ παραγωγής και γενικά σαν μια έκπληξη όσων αφορά τον ήχο και το σύνολο για πρωτοεμφανιζόμενο γκρουπ. Στο χρονικό διάστημα μέχρι το release του επόμενου τους άλμπουμ, στο roster της ομάδας προστίθεται και ο Dj Stigma, εκτελώντας χρέη Dj και ηχολήπτη στο studio της ομάδας γνωστό σαν Rooftop’s Lab. Στις αρχές του 2008 οι Coronas επιστρεφουν με το δεύτερο -επίσημα- LP τους με τίτλο «Μέρος Βήτα». Το album διανέμεται στην Αθήνα και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, σαν ανεξάρτητη παραγωγή, χέρι με χέρι, απο γειτονιά σε γειτονιά.

Η ανεβασμένη συνολικά ποιότητα τοποθετεί μια νέα εικόνα στο group, και καθιερώνει το στύλ και τον ήχο των Corona Virus και τους τοποθετεί ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας σκηνής. Φρέσκος, κλασικός hip hop ήχος που σύμφωνα με πολλούς ακροατές και καλλιτέχνες, τοποθετεί νέα δεδομένα όσων αφορά την ποιότητα δουλειάς των γκρουπ που δρουν ανεξάρτητα χωρίς τη βοήθεια δισκογραφικών και άλλων εταιρειών. Λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του δίσκου γυρίζεται το πρώτο τους video του ομώνυμου κομματιού «Μέρος Β’». Το 2009 παράλληλα σχεδόν παρουσιάζονται, επίσης ανεξάρτητα δύο solo δουλειές, το mixtape του Raska με τίτλο «Training Day» και το Ep του Enrow, «Σ’ ότι γράφω», δύο κομμάτια του οποίου γυρίζονται βίντεο κλιπ – το ομώνυμο, σε παραγωγή του Sinis Kamikaze (of Styles Unlimited) και το «Έχω στυλ» στο οποίο συμμετέχουν o Raska και ο SixteenPads. Το 2012 κυκλοφορεί το άλμπουμ «Σκληρό Ναρκωτικό».

Τα επόμενα χρόνια, με διάφορες αλλαγές στα μέλη, αλλάζουν το όνομά τους σε Coronas και κυκλοφορούν τα άλμπουμ «The Boombox Project» (2014) και «Clouds» (2016). Orkezone, Zeda και DJ Stigma στα ηνία και παραγωγή και beats από SixteenPads, Ed Gain και Motive, μεταξύ άλλων.

Ας θυμηθούμε, ίσως με λάθος αφορμή, μερικά tracks των Corona Virus και Coronas, μία από τις καλύτερες underground hip hop μπάντες που έβγαλε η Αθήνα την περασμένη δεκαετία.







ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια