Νίκος Χαρδαλιάς: Ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα, «στρατηγός» στη «μάχη» του κορωνοϊού

Πηγή: aftodioikisi.gr

«Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναβαθμίζεται σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες και ο οποίος θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό». Αυτό ανέφερε στην χθεσινή του ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό λίγες ημέρες πριν, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του την περασμένη Τετάρτη,ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει ότι «η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει στο εξής τον συντονισμό Kυβέρνησης, Aυτοδιοίκησης, Eνόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας», χρίζοντας με αυτό τον τρόπο  έναν πρώην δήμαρχο, «στρατηγό» στην μεγάλη «μάχη» κατά του κορωνοϊού.

Ποιος είναι, όμως, ο πρώην δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς, που τον περασμένο Ιούλιο ορίσθηκε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και σήμερα στις 11 πμ ορκίζεται υφυπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αναλαμβάνοντας την πιο δύσκολη αποστολή της ζωής του.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γεννήθηκε το 1968 στον Βύρωνα όπου μεγάλωσε και κατοικεί. Είναι γιος του Ρουμελιώτη επιχειρηματία Γιώργου Χαρδαλιά και της Μικρασιατικής καταγωγής Αλεξάνδρας Ιορδανίδου.

Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Διπλωματικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του ΚΕΝΤ της Αγγλίας, με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τα ΜΜΕ στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Ολοκλήρωσε σειρά σεμιναρίων στο Ινστιτούτο Πολιτικών Ερευνών του Λονδίνου και στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης στις Βρυξέλες, όπου εργάστηκε επί έξι μήνες (1994). Ομιλεί άριστα αγγλικά και γαλλικά.

Η ενασχόλησή του με την Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε από τα νεανικά του χρόνια, όταν 26 ετών εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ και τον υποψήφιο Δήμαρχο τότε, Δημήτρη Δράκο. Δύο χρόνια αργότερα, το 1998 κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» και συγκεντρώνει ποσοστό 31,9% και 48,9% στον α’ και β’ γύρο αντίστοιχα.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στις Δημοτικές Εκλογές του 2002, ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, εκλέγεται Δήμαρχος Βύρωνα με ποσοστό 39,16% στον α΄ και 60% στον β’ γύρο.

Επανεκλέγεται δήμαρχος της πόλης του στις Δημοτικές Εκλογές του 2006, από τον α’ γύρο, με ποσοστό 45,16%.

Παράλληλα, από τον Μάιο του 2003 έως και το 2014 ήταν Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ (Σ.Π.Α.Υ).

Το 2014 εκλέγεται περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την παράταξη “ΑΤΤΙΚΗ -ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΡΓΟ” και επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό, θέση στην οποία παραμένει έως το 2019.

Παράλληλα από το 1995 έως το 1998 εργάστηκε σε όμιλο επιχειρήσεων ως Σύμβουλος Επικοινωνίας, από το 1999 έως το 2002, στο Δήμο Μεταμόρφωσης ως γενικός γραμματέας του Δήμου και από το 2014 έως το 2019 ως γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια