Γ. Κατωπόδης: “Δεν εφησυχάζουμε, αποφεύγουμε τον πανικό”

Στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα με στόχο την καλύτερη πρόληψη και προετοιμασία του δημοτικού μηχανισμού απέναντι στον κορωνοϊό (Covid-19), ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης πραγματοποίησε επίσκεψη το πρωί της Πέμπτης στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Χρήστο Σπυρόπουλο.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Σπυρόπουλος είχαν συνάντηση με την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κ. Ανδριανή Τσαγκάρη και την Προϊσταμένη του Νοσηλευτικού Προσωπικού κ. Δήμητρα Ναλμπάντη, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα πρόληψης, αλλά και τρόποι προετοιμασίας απέναντι σε τυχόν κρούσματα, ενώ συζητήθηκαν και οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας, για τις οποίες η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να καλυφθούν.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Σπυρόπουλος είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Βύρωνα και να ενημερωθούν για τα μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης που λαμβάνονται.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κατωπόδης, “η Δημοτική Αρχή ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και του Υπουργείου Υγείας και θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων στην πόλη μας.Στο μεταξύ, ναι μεν δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάζουμε, ωστόσο πρέπει να αποφύγουμε τον πανικό και την υπερβολή. Η φημολογία περί ύπαρξης κρούσματος σε σχολείο της πόλης μας αποδείχθηκε παντελώς αναληθής, εμείς ωστόσο παραμένουμε σε επιφυλακή και προχωρήσαμε ήδη στην σύσταση Ειδικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης, Πρόληψης και Αντιμετώπισης του Κορωνοϊού”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια