Η Υπουργός Παιδείας στο 1o ΓΕΛ Βύρωνα [Βίντεο]

Πηγή: protothema.gr

Στο 1ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προκειμένου να ενημερωθεί και να σχηματίσει η ίδια εικόνα για τον ξυλοδαρμό 17χρονου μαθητή του σχολείου από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου όταν ζήτησε το λόγο επειδή η αδερφή του είχε πέσει θύμα bullying.

Η κυρία Κεραμέως έκανε λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα» για το οποίο επισήμανε ότι έχουν ήδη ληφθεί «παιδαγωγικά μέτρα».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι από το απόγευμα θα βρεθεί στην περιοχή ομάδα ψυχολόγων για να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις λύσεις που θα πρέπει να δοθούν σε βάθος χρόνου για τις οποίες συνεργάζεται με την αρμόδια υφυπουργό.

Όπως είπε μια από τις λύσεις είναι ο θεσμός του «Δάσκαλου Εμπιστοσύνης» στον οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά για να ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά προσθέτοντας ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα ενταχθούν και θεματικές σε συγκεκρμένα σχολεία προκειμένου τα παιδιά να εντρυφήσουν σε έννοιες όπως ο σεβασμός του ενός στον άλλο κ.α.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια