Ανοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο Βύρωνα από μέλος της Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής

Ανοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο Βύρωνα για τα προβλήματα που παρατηρούνται στον Δήμο, απέστειλε η Μισέντου Μαρία, μέλος της Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Ονομάζομαι Μισέντου Μαρία και έλαβα την πρωτοβουλία να συγγράψω αυτή την επιστολή, με στόχο να καταδείξω τα προβλήματα και τις παραβλέψεις που παρατηρούνται στο Δήμο μας. Προβλήματα που καταπονούν την ασφαλή και ισότιμη διαβίωση των πολιτών του Δήμου Βύρωνα, με αποτέλεσμα να είναι τροχοπέδη σε οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια καθώς και στην ίδια την καθημερινότητα των πολιτών.

Ως κάτοικος Βύρωνα, θεωρώ χρέος μου να αναδείξω τα επιμέρους κακώς κείμενα της περιοχής μας και να πασχίσω για την εξεύρεση λύσεων και βελτιώσεων, που θα ευνοούν το ευρύ κοινό που διαβιώνει ή μας επισκέπτεται. Δηλαδή όλους όσους επιλέγουν το Βύρωνα για την διαμονή τους, για τις εξόδους τους, τις αγορές τους, τις επαγγελματικές ή άλλου είδους δραστηριότητές τους, αλλά, ακόμη, και όσους απλώς διασχίζουν το Δήμο μας για να βρεθούν στον Περιφερειακό Υμηττού. Είναι χρέος όλων μας να διεκδικούμε το αυτονόητο, να διεκδικούμε την πρόοδο, να διεκδικούμε μια καλύτερη διαβίωση, να διεκδικούμε την δική μας ευζωία.

Πρωτίστως, θα ήθελα να αναφερθώ στην εγκληματικά απούσα ορθή σήμανση και διαγράμμιση των δρόμων, η οποία φέρνει καθημερινά στα αυτιά μας νέα από τροχαία ατυχήματα, ενώ ορισμένες συμβολές οδών φέρνουν και μνήμες τροχαίων ατυχημάτων ή ακόμη και δυστυχημάτων. Το πρόβλημα των πινακίδων φαίνεται να είναι κοινό μυστικό, καθώς κανείς δεν αναλαμβάνει δράση για την επίλυσή του μα όλοι γνωρίζουν για αυτό. Γνωρίζετε καλώς, ότι η αποκατάσταση της φθοράς των πινακίδων σήμανσης και κατεύθυνσης, αλλά, πρωτίστως, η τοποθέτηση αυτών παντού, όπου αυτές κρίνονται απαραίτητες, τουλάχιστον, είναι θέμα πρόληψης και δείγμα πολιτισμού.

Στη συνέχεια, παρατηρείται το ευφάνταστο συμβάν κατά το οποίο μεγάλα τμήματα των δρόμων στις πυκνές γειτονιές του Δήμου μας, σπανίως χαίρουν φωτισμού. Ο οδοφωτισμός και ο φωτισμός των ανοιχτών δημόσιων χώρων, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της αποφυγής άνομων περιστατικών. Φως σε κάθε γειτονιά σημαίνει περισσότερη ασφάλεια, περισσότερη ελευθερία. Σημαίνει σεβασμός στους πολίτες και στην προστασία αυτών.

Έπειτα, εξαιρετικά σημαίνον θέμα αποτελεί και η καθαριότητα. Είναι τουλάχιστον ντροπή για όλους μας, όταν το πρόσωπο του Δήμου μας προσβάλλεται από σορούς σκουπιδιών, δρομολόγια αποκομιδής που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των γειτονιών μας και μη ορθή χρήση μηχανημάτων και ανθρώπινου δυναμικού. Είναι, δε, άκομψο, στις μέρες μας, να μη δίνεται το δικαίωμα στους συμπολίτες μας, όχι απλώς υγιούς και καθαρής διαβίωσης, αλλά ούτε καν ανακύκλωσης, μιας και δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη για τους Βυρωνιώτες.. Ενάντια στον τρόπο ζωής όσων θεωρούν την ανακύκλωση μη χρήσιμη και δευτερεύουσα, εμείς θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε με τη στάση ζωής μας, τόσο το περιβάλλον, όσο και τον τόπο στον οποίο αναπτυσσόμαστε και διαβιούμε.

Επιπρόσθετα , ένα από τα επίσης παράδοξα αυτής της περιοχής , είναι η μη σωστή φύλαξη δημοσίων κτηριακών και σχολικών δομών, οι οποίες γίνονται συχνότατα βορά σε τραμπουκισμούς, εισβολές, καταλήψεις και ληστείες. Το δε παράδοξο έγκειται στο γεγονός πως το κονδύλι δαπάνης επισκευών είναι πολλαπλάσιο του κόστους της πρόληψης με προσλήψεις ασφάλειας και φυλάκων. Ίσως ελπίζουμε σε Μάνα εξ ουρανού, ίσως μας ευνοεί αυτή η ασυδοσία, ίσως ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε ως πολίτες την προστασία όσων ανήκουν στο ευρύ κοινό, τουτέστιν και στον καθένα από εμάς.

Επιπλέον, ως πολίτες, μας απασχολεί έντονα το Χωριό των Παραγωγών και η ελλιπής ενημέρωση στο τρόπο διαχείρισης αυτού.

Ως πολίτης του Δήμου Βύρωνα, ως νομοταγής Ελληνίδα πολίτης αναμένω την άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων αρχών ως προς την επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων. Απαιτώ να αισθάνομαι ισότιμη πολίτης και όχι πολίτης δεύτερης διαλογής, επειδή είχα την τύχη να ζήσω στον ιστορικό και πανέμορφο Δήμο Βύρωνα.

Ευελπιστώ ότι τα αιτήματά μου θα τύχουν της άμεσης ανταπόκρισής σας, μιας και είναι ανάγκη όλων μας να έχουμε έναν αξιοπρεπή, καθαρό, ασφαλή, ανοιχτό για όλους Δήμο.

Με εκτίμηση,
Μισέντου Μαρία
Μέλος Κ.Ε. Κινήματος Αλλαγής
Γραμματεία Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγής
Δημότης Βύρωνα Αττικής

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια