Συνάντηση του Δημάρχου Βύρωνα με τους επί κεφαλής τριών συλλογικοτήτων της πόλης

Πηγή: vironasipolimas.blogspot.com

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου κ. Γ. Κατωπόδη με τους επί κεφαλής τριών συλλογικοτήτων της πόλης μας και συγκεκριμένα των κ.κ. Σουλιώτη Δημήτρη (Δημοκρατική Ενότητα Βύρωνα), Ζυγούρη Παναγιώτη (Βύρωνας και Τριγύρω) και Βούρτση Νικολάου (Ενάργεια).

Η ωριαία, διεξοδική και πολιτισμένη σύσκεψη στράφηκε κυρίως γύρω από τέσσερα θέματα:

α) Το θέμα της υπόθεσης του οικοπέδου στη συμβολή των οδών Χρυσαθέμιδος και Παν. Τσαλδάρη, στάση Νεράιδα, που εκκρεμεί στο να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο παρότι το με αριθ. Πρωτ.: 21790 Αίτημα (και το με αριθ. Πρωτ.: 26013/21-10-2019 ακολούθημα αυτού) είχε κατατεθεί από 75 πολίτες στις 9 Σεπτεμβρίου.
Η επιτροπή άκουσε με προσοχή την επιχειρηματολογία του Δημάρχου αλλά εμμένει ότι θα ήταν προτιμότερο το θέμα να συζητηθεί -όταν η Δημοτική Αρχή θα είναι έτοιμη- στο Δημοτικό Συμβούλιο, και όχι σε διαβούλευση, όπως από τις 7 Οκτωβρίου 2019 έχει δηλώσει ο Δήμαρχος.

β) Το αίτημα των προαναφερομένων τριών (3) συλλογικοτήτων για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος των έντεκα (11) Παιδικών Χαρών που ακόμα δεν έχουν ανακατασκευαστεί και το οποίο έχει κατατεθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου 2019 (αρ. Πρωτ.: 23242).

γ) Το τί μέλλει γενέσθαι με την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του Π/Μηχανικού κ. Θ. Κυπραίου αναφορικά με τις κακοτεχνίες στα έργα οδοποιίας της εργολαβίας της χρονικής περιόδου 2010-2011.

Μπορεί να είναι κάτι πρωτόγνωρο, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, και δεν γνωρίζει αυτός και το επιτελείο πως να χειριστούν το θέμα, παρότι μεσολάβησε αρκετός χρόνος από τότε παραλήφθηκε το Πόρισμα, αλλά η θέση των συλλογικοτήτων ήταν και εξακολουθεί να είναι ότι αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει περί αυτού είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

δ) Την καθυστέρηση στο να συνεδριάσει για πρώτη φορά η Επιτροπή Περιβαλλοντικών θεμάτων Δήμου Βύρωνα που συγκροτήθηκε με την απόφαση 279/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Δεκεμβρίου 2019.
Ο Δήμαρχος πληροφορήθηκε τους λόγους της κατεπείγουσας ανάγκης μιας άμεσης συνεδρίασης της Επιτροπής, προτού η λεγόμενη σχολάζουσα κληρονομιά της οδού Ν. Νικηφορίδη καταλήξει “ως φιλέτο” στα χέρια αγοραστών.

Επίσης από την πλευρά των τριών συλλογικοτήτων προτάθηκε να υπάρξει το ταχύτερο δυνατόν από τον Δήμο, προς ενημέρωση των πολιτών, μια ανακοίνωση όσον αφορά τα προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό αλλά και τις νέες εξελίξεις σχετικά με την επίλυσή των.

Οι συλλογικότητες κατανοούν την πληθώρα των προβλημάτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή, καθώς και την ανάγκη ιεράρχησης αυτών, θεωρούν όμως ότι, αφενός πρέπει να ξεπεραστεί η βραδύτητα με την οποία κινούνται κάποιες διαδικασίες και αφετέρου θα είναι προς όφελος του Δημάρχου, και κατ’ επέκταση της πόλης, η υιοθέτηση εκ μέρους του των ανά θέμα προτάσεων τους, που ακούστηκαν σε αυτόν τον εποικοδομητικό διάλογο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια