Σπείρα διαρρηκτών στα χέρια της αστυνομίας

Πηγή: protothema.gr

Σπείρα ληστών που είχε διαρρήξει αρκετά διαμερίσματα στο Βύρωνα, έπεσε στα δίχτυα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από τετράμηνη έρευνα.

Η εγκληματική ομάδα διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, καθώς και ληστείες σε βάρος ανηλίκων. Ανάμεσα στα θύματα και γνωστή δημοσιογράφος από της οποίας την οικία στον Βύρωνα αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετά από επιχείρηση στα Άνω Λιόσια, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε, πέρασαν χειροπέδες σε τρεις Έλληνες ηλικίας 37, 21 και 20 ετών ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 11 συνεργοί τους.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, η σπείρα ξεκίνησε τη δράση της πριν από περίπου έξι μήνες. Αφού έβαζαν στο μάτι τα διαμερίσματα κυρίως του 1ου ορόφου, στη συνέχεια γλιστρούσαν μέσα από τις μπαλκονόπορτες και τα άδειαζαν. Μάλιστα όπως αναφέρεται χρησιμοποιούσαν “μοναδικό μοτίβο θραύση μπαλκονόπορτας διαμερίσματος πρώτου ορόφου με με προηγηθείσα αναρρίχηση στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων”. Όπως δε, προκύπτει από τη δικογραφία αυτό που κυρίως έψαχναν στα διαμερίσματα ήταν κοσμήματα όπως έγινε στην περίπτωση της δημοσιογράφου στις 18 Φεβρουαρίου όπου στο χρονικό διάστημα μεταξύ 16:00 και 22:00 παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του διαμερίσματος του 1ου ορόφου στον Βύρωνα και αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δεκατρείς περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, και μία ληστεία ενώ αξίζει να τονισθεί ότι οι δράστες διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων, από τους οποίους με την απειλή μαχαιριών, αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και άλλα αντικείμενα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια