Εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι αντιεισαγγελέα στον Βύρωνα

Πηγή: news247.gr

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου στις 4 τα ξημερώματα στην ιστοσελίδα «Zougla» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο οποίος προειδοποίησε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα επί της οδού Αδραμυττίου 18, στον Βύρωνα, δίνοντας χρονικό όριο 20 λεπτών για την έκρηξη, ενώ τόνισε πως δεν είναι φάρσα.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και από εκείνη την στιγμή ο χώρος αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ στο σημείο βρίσκονται και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Ο χρόνος που έδωσε ο άγνωστος παρήλθε κατά πολύ, πιθανόν από κάποια αστοχία, ωστόσο οι αστυνομικοί αποφάσισαν να αφήσουν να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα για λόγους ασφαλείας.

Πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ, προχώρησαν στην εξουδετέρωση του αυτοσχέδιου ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού με αποκοπή της συνδεσμολογίας χωρίς την χρήση ελεγχόμενης διάσπασης, ώστε να έχουν την δυνατότητα τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια -στα οποία μεταφέρθηκε ο μηχανισμός – να εξάγουν όσο γίνεται τυχόν αποτυπώματα ή ίχνη γενετικών υλικών των δραστών.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα και στη συνέχεια είχε τοποθετηθεί στην μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας που στάθμευσαν οι δράστες έξω από την πολυκατοικία που διαμένει ο Αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η χρήση της κατσαρόλας είναι «πατέντα» που στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν ξαναδεί στο παρελθόν από την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο μέχρι να υπάρξει ανάληψη ευθύνης όλα είναι ανοιχτά, αφού τυχόν αντιγραφή της μεθοδολογίας δεν είναι απίθανο να έχει συμβεί.

Ο κ. Ντογιάκος έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με πλήθος υποθέσεων που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ όμως όχι με τρομοκρατία και στην Αντιτρομοκρατική αναμένουν να δουν το κείμενο της ανάληψης ευθύνης όταν και αν αυτή υπάρξει.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όλοι στάθηκαν τυχεροί εκτός ευτυχώς από τους δράστες, αφού μία ενδεχόμενη έκρηξη θα μπορούσε να είχε ανυπολόγιστες συνέπειες έξω από μία πολυκατοικία, ενώ εξαιτίας αυτής της συγκυρίας οι Αρχές έχουν αυτούσιο τον μηχανισμό στα χέρια τους και περισσότερες πιθανότητες εξαγωγής τυχόν πολύτιμων ευρημάτων για τον εντοπισμό των δραστών.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος διαθέτει αστυνομικό συνοδό όχι όμως και σκοπιά έξω από το σπίτι του και αυτό φαίνεται το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι δράστες, σταθμεύοντας την μηχανή με την βόμβα έξω από την πολυκατοικία που διαμένει μαζί με την οικογένειά του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια