Εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2017

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης & το Δημοτικό Συμβούλιο σας καλούν να λάβετε μέρος στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 28 Οκτωβρίου με την καθιερωμένη παρέλαση μπροστά από το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης).

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και σπιτιών από της 8ης πρωινής της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Γενική φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου.

Παρασκευή  27 Οκτωβρίου

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου, κ.λ.π.

Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στα μνημεία των Ηρώων, προσερχομένων, μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.

Σάββατο  28  Οκτωβρίου

ώρα 7.45 π.μ.
Κωδωνοκρουσίες στους Ιερούς Ναούς 

ώρα 8.00 π.μ.
Έπαρση σημαίας με τιμητικό απόσπασμα Προσκόπων 

ώρα 10.30 π.μ.
Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Τριάδος Βύρωνα χοροστατούντος εκπροσώπου του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνα, Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.

Συγκέντρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αρχών, Σωματείων, Οργανώσεων και παράταξη των αντιπροσωπειών των μαθητών των Σχολείων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης, των Προσκόπων, Οδηγών, κ.λ.π. στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, (Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης). 

ώρα 11.00 π.μ.
Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (Πλ. Χρυσοστόμου Σμύρνης) χοροστατούντος εκπροσώπου του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνα, Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.

«Αιωνία η Μνήμη»

Κατάθεση στεφάνων

Τήρηση ενός λεπτού σιγής

«Εθνικός Ύμνος»

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κατωπόδη.

Παρέλαση μπροστά στο λαό και τις αρχές με τη συνοδεία της Μπάντας των Προσκόπων της Τοπικής Εφορείας Βύρωνα και με υπόδειξη του Δρ. Κώστα Μερδενισιάνου που θα έχει το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης

Η πορεία της παρέλασης θα ακολουθήσει τους δρόμους: Κωνσταντιλιέρη, Ερυθραίας και Χρυσοστόμου Σμύρνης.

ώρα 18.30 μ.μ.
Υποστολή της σημαίας με τιμητικό απόσπασμα Ελληνίδων Οδηγών και Προσκόπων Βύρωνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ