Το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων 2017»

Το φεστιβάλ «Στη σκιά των βράχων» είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό μας ραντεβού. Με διακριτό στίγμα στην πολιτιστική ζωή της Αττικής είναι ένας θεσμός που τιμά τις αξίες της καλλιτεχνικής έκφρασης με στόχο την ποιοτική ψυχαγωγία.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον Γιάννη Βόγλη, μια σημαντική προσωπικότητα του θεάτρου και κινηματογράφου, που υπήρξε δημότης Βύρωνα, ανήσυχος και δραστήριος πολίτης. Στη μνήμη του θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στην καλλιτεχνική του πορεία από το ερασιτεχνικό θεατρικό εργαστήρι του δήμου Βύρωνα.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ που ξεκινά στις 7 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει εκδηλώσεις με μεγάλα ονόματα της μουσικής και του θεάτρου, παραστάσεις συναυλίες από νέους δημιουργούς αλλά και τα τοπικά εργαστήρια θεάτρου. Αγκαλιάζει τη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση αλλά και την παράδοση και την ερασιτεχνική δημιουργία.

Με τη βαθιά πεποίθηση ότι ο πολιτισμός είναι το καταφύγιο μας στους καιρούς των δυσκολιών, το φεστιβάλ  «στη σκιά των βράχων» παραμένει μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή, που μας δίνει τη δυνατότητα να συναντηθούμε και να δημιουργήσουμε τις δικές μας οάσεις.

Από τις 7 Ιουνίου έως τις 16 Σεπτεμβρίου, δίνουμε το δικό μας ραντεβού στο φεστιβάλ «στη σκιά των βράχων».

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΙΟΥΝΙΟΣ

Τετάρτη 7 Ιουνίου
ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

O Μίλτος Πασχαλίδης στην πρώτη του καλοκαιρινή συναυλία με νέο υλικό από το δίσκο «Περσείδες» πλάι στα δικά του αγαπημένα τραγούδια και ό,τι φέρει η στιγμή.

Δευτέρα 12, Τρίτη 13, Τετάρτη 14 Ιουνίου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ

Ένα ταξίδι με μουσικές, μελωδίες, νότες, εικόνες και συναισθήματα με το λαούτο και τη χαρακτηριστική φωνή του Γιάννη Χαρούλη. Ανάμεσα στα άλλα θα παρουσιάσει τραγούδια από τον νέο του δίσκο «Ο δωδεκάλογος του γύφτου» με τον δικό του αυθεντικό παραδοσιακό αλλά εξωστρεφή τρόπο.

Πέμπτη 15 Ιουνίου
ΘΕΜΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ & ΛΕΝΑ ΑΛΚΑΙΟΥ
μαζί τους ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ
«Ένας κόσμος τραγούδια»

Φιλική συμμετοχή: Πίτσα Παπαδοπούλου, Κατερίνα Κούκα και ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Ένας κόσμος τραγούδια και η πιο δυνατή καλοκαιρινή μουσική, παρέα είναι εδώ. Μία παρέα που την ενώνουν σπουδαία κοινά σημεία. Το πάθος, ο σεβασμός και η αγάπη για τα τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία και η απροσποίητη, αυθεντική και δυνατή ερμηνεία.

Δευτέρα 19 Ιουνίου
ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
«Love Tour» 

Από τις πιο σημαντικές φωνές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, με έντονη και σημαντική παρουσία. Είναι η φωνή που έχει συνδεθεί αναπόσπαστα με κάθε μας συναίσθημα, με στιγμές μας γεμάτες χαρά, αλλά και λύπη, αγάπη, πάθος και έρωτα. Η φωνή που ακολουθούμε και αγαπάμε να ακούμε!

Τετάρτη 21 Ιουνίου
Ιάκωβου Καμπανέλλη
«Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ»

Σκηνοθεσία: Τάσος Χαλκιάς
Το σατιρικό θεατρικό μονόπρακτο παρουσιάζεται σε ελεύθερη απόδοση της Κατερίνας Καμπανέλλη. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του θεατρικού δασκάλου Ιάκωβου Καμπανέλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 6 ετών από το θάνατό του.

Πέμπτη 22 Ιουνίου
ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ
«25 Χρόνια Άγαμοι Θύται»

Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης
Άγαμοι Θύται και Σπύρος Παπαδόπουλος σ’ ένα επετειακό υπερθέαμα με 16 ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς σε κείμενα Δήμητρας Παπαδοπούλου, Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Χρήστου Τολιάδη.

Πρωταγωνιστούν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Σταρόβας, Χρήστος Μητρέντζης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Χατζής, Σοφία Παπουλάκου και η Ρούλα Μανισάνου. Και φυσικά, o βιρτουόζος Σπύρος Παπαδόπουλος. 

Τρίτη 27 Ιουνίου
Σολων Λεκκας, Δημητρης Μυστακιδης, Μαρια Σουλτατου
«Αμανέδες, ρεμπέτικα & άλλα….»

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κυριάκος Γκουβέντας
Ο λαϊκός μουσικός και περίφημος αμανετζής Σόλων Λέκκας από τη Μυτιλήνη, ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια με τον ιδιόρρυθμο σπάνιο και αυθεντικό του τρόπο. Μαζί του ο σπουδαίος κιθαρίστας και  τραγουδιστής, Δημήτρης Μυστακίδης που ενορχηστρώνει τα ρεμπέτικα τραγούδια αποκλειστικά με κιθάρα και η Μαρία Σουλτάτου,  από τις πιο εκφραστικές ερμηνεύτριες του σύγχρονου λαϊκού ρεπερτορίου. Χορεύει ο Ιγνάτιος Πιπίνης και η χορευτική ομάδα  του Ομίλου Παραδοσιακών Αναζητήσεων “ΟΠΑ” με καταγωγή από τον Μεσότοπο Λέσβου.

Πέμπτη 29 Ιουνίου
Βασίλης Φλωρος
«…κι ακούν όσους σιωπούνε»

Μαζί του η Ειρήνη Κωνσταντίνου, ο Δημήτρης Μπάκουλης και το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα Terra Voce.

Opening act: Κατερίνα Αναγνώστου & Müzikal Ifade Duet.

Ο τραγουδοποιός συναντά γνώριμους αλλά και νέους εξαίρετους φίλους σε μια φαινομενικά ετερόκλητη σύμπραξη με κοινό τόπο, τον Λόγο, ως γενεσιουργό αιτία, ως μαθηματική αναλογία, αλλά και ως μήτρα ρυθμού.

Παρασκευή 30 Ιουνίου
Ευριπίδη
«ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ»

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Παίζουν:  Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Λένα Παπαληγούρα, Αργυρώ Καπαρού, κ.α.

Η ιστορία της Ιφιγένειας ζωντανεύει με έναν φρέσκο και καινούριο τρόπο. Έναν τρόπο που δανείζεται τη γλώσσα της αφήγησης η οποία είναι η ρίζα του θεάτρου και στηρίζεται στο παιχνίδι αλλαγής ρόλων ανάμεσα στους τρεις υποκριτές και τον χορό.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Κυριακή 1 Ιουλίου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
“Με λογισμό και μ’ όνειρο”

Τραγουδούν: Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Λάκης Χαλκιάς
Κώστας Μακεδόνας, Δάφνη Ζουρνατζή, Κατερίνα Παράσχου
Συμμετέχουν: Φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και Ορχήστρα Παλίντονος αρμονία 

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσιάζει μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από τον κύκλο τραγουδιών Εντεύθεν αλλά και αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις από τα διάσημα μουσικά του έργα Χρονικό, Ιθαγένεια, Θητεία, Ήλιος ο Πρώτος, Μετανάστες, Ανεξάρτητα, Σεργιάνι στον κόσμο, Τα Τραγούδια του νέου πατέρα, που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Κυριακή 2 Ιουλίου
Θέατρο του Νέου Κόσμου
Μαρί Τζόουνς
«Πετρες στις τσεπες του»

Σκηνοθεσία:  Γιώργος Χρυσοστόμου – Μάκης Παπαδημητρίου

Ένα απολαυστικό ρεσιτάλ εναλλαγής ρόλων με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου από το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια δύο ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα… μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς.

Δευτέρα 3 & Τρίτη 4 Ιουλίου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ
«Μια φορά θυμάμαι…»

Ο Γιάννης Σπανός μας έχει χαρίσει επί έξι δεκαετίες πολλές από τις ομορφότερες στιγμές που υπήρξαν ποτέ. Προικισμένος με ένα διακριτό και ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό προσωπικό στίγμα, ενσωμάτωσε έναν ευρωπαϊκό αέρα στην ελληνική μουσική σκηνή.

Μια μεγάλη συναυλία με μια πλειάδα σπουδαίων τραγουδιστών (αλφαβητικά):
Ελένη Δήμου, Πέγκυ Ζήνα, Γιάννης Ζουγανέλης, Παντελής Θαλασσινός, Αλέκα Κανελλίδου, Κώστας Καραφώτης, Κατερίνα Κούκα, Κώστας Μακεδόνας, Μανώλης Μητσιάς, Πένυ Ξενάκη, Λάκης Παπαδόπουλος, Τάνια Τσανακλίδου, Κώστας Χατζής  και  οι  Active Member.
Ειδική  εμφάνιση  και  παρουσίαση ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Τετάρτη 5 Ιουλίου
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
«Όλα είναι για μας»

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου – o Βασίλης όσων τον ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια – στήνει όπως πάντα μια συναυλία γεμάτη ρυθμό και συγκίνηση. Επιλέγοντας τραγούδια που σημάδεψαν την 45χρονη πορεία του, αλλά και με αφορμή τον καινούριο του δίσκο «Όλα είναι για μας» σε μουσικές ενός από τους σημαντικότερους νέους συνθέτες, του Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους του επί είκοσι χρόνια συνεργάτη του Βασίλη, Οδυσσέα Ιωάννου.

Πέμπτη 6 Ιουλίου
Γυναικεία ορχήστρα και χορωδία Banat al-Quds
Τα Κορίτσια Της Ιερουσαλήμ (από την Παλαιστίνη)
«Σ’ αυτή τη γη υπάρχουν λόγοι που αξίζουν τη ζωή»

Με την υποστήριξη της UNICEF και του Δήμου Βύρωνα

Η γυναικεία ορχήστρα Banat al-Quds ιδρύθηκε το 2013 από το Εθνικό Μουσικό Ωδείο Edward Said (ESNCM, 1993) και έχει 5 παραρτήματα που βρίσκονται στην Ιερουσαλήμ, τη Ναμπλούς, τη Γάζα, τη Ραμάλα και τη Βηθλεέμ. Στα είκοσι επτά μέλη της περιλαμβάνονται μουσικοί που παίζουν αραβικά όργανα όπως, ούτι, κανόνας και ανατολίτικα  κρουστά,  δυτικά όργανα όπως βιολί, βιολοντσέλο, κόντρα μπάσο, φλάουτο και κλαρινέτο καθώς και τραγουδιστές.

Παρασκευή 7 Ιουλίου
Αριστοφάνους
«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης
Σκηνοθεσία – Απόδοση: Γιάννης Μπέζος
Στίχοι: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνικά: Γιώργος ΓαβαλάςΚοστούμια:  Παναγιώτα Κοκορού
Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας
Παίζουν:  Πέτρος Φιλιππίδης , Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ναταλία Τσαλίκη, Γιάννης Μπέζος και 14μελής θίασος.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερμηνεύει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη Λυσιστράτη. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη αναμετρώνται με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε ποτέ η κωμική ψυχή( Κινησίας – Μυρίνη).

Ο Γιάννης Μπέζος ερμηνεύει τον Πρόβουλο, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας της εποχής  που δυστυχώς παραμένει αναγνωρίσιμη.

Δευτέρα 10 Ιουλίου
«Piaf! TheShow»
Αφιέρωμα στην Edith Piaf με την Anne Carrere

Η ζωή της Piaf, στην καλύτερη παράσταση που έγινε ποτέ για τη θρυλική ερμηνεύτρια! O πολυκύμαντος βίος του θρυλικού σπουργιτιού σ’ ένα οπτικοακουστικό θέαμα μέσα από τα τραγούδια της Edith Piaf που έγραψαν ιστορία. Μια μεγάλη διεθνής επιτυχία με πάνω από 200 παραστάσεις σε τρεις ηπείρους και χειροκροτήθηκε ήδη από μισό εκατομμύριο θεατές.

Τετάρτη 12 Ιουλίου
Ομάδα Ιδέα
«Το Δέντρο του Οιδίποδα»

Κείμενο: Ομάδα Ιδέα
Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
Παίζουν: Κώστας Γάκης, Μυρτώ Γκόνη, Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη, Σταύρος Λιλικάκης, Κώστας Μαγκλάρας,  Νεφέλη Μαρκάκη, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Ένα μεθυστικό πανηγύρι πάνω στην υπέροχη ιστορία του Οιδίποδα. Μια μυσταγωγία που αναζητά τις βαθιές, χοϊκές, αιμάτινες ρίζες. Τις δικές μας ρίζες. Οι ηθοποιοί για ένα μεγάλο μέρος της παράστασης αιωρούνται σε πανιά, καταβροχθίζουν άπληστα τον εναέριο χώρο του θεάτρου. Πίσω από αυτές τις εναέριες δράσεις κρύβεται μια απλή αρχή: ο τραγικός ήρωας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μαριονέτα στα χέρια των θεών…

Παρασκευή 14 Ιουλίου
Goran Bregovic& Wedding and Funeral Band
Πετρολούκας Χαλκιάς

Opening act: Gadjo Dilo

Ο Goran Bregovic, διεθνούς φήμης συνθέτης που μας συγκίνησε με τις εξαιρετικές κινηματογραφικές μελωδίες του και τα διονυσιακά γλέντια μαζί με τους Wedding and Funeral Band  συναντά για πρώτη φορά έναν από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς τον Πετρολούκα Χαλκιά.  Μαζί τους οι ταλαντούχοι GadjoDilo. 

Δευτέρα 17 Ιουλίου
Ομάδα εκφρασης Κρητικων Χορων Μεγαλακάκη Πολιτιστικος Οργανισμος «Πυρρίχιος Ακαδημία»
«Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ»

Η Κρήτη & ο Πόντος ανταμώνουν

«Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ», αυτή η επίκαιρη φράση του Νίκου Καζαντζάκη, ενέπνευσε τους Γιάννη & Γιώργο Μεγαλακάκη, αδέλφια από την  Κρήτη και δεξιοτέχνες χορευτές, την ομάδα των επίλεκτων χορευτών και μουσικών τους καθώς και  τον Πολιτιστικό Οργανισμό Πυρρίχιος Ακαδημία με υπεύθυνο τον Όμηρο Παχατουρίδη να ενωθούν και δημιουργήσουν μία ιδιαίτερη μουσικοχορευτική παράσταση.

Δευτέρα 24 Ιουλίου
Σοφοκλέους
«ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ» 

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία– Δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος  Σ. Τσακίρης
Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Δημήτρης Λιγνάδης, Γιάννος Περλέγκας, Δημήτρης Ήμελλος, Κόρα Καρβούνη, Δημήτρης Λάλος, Τζέννυ Κόλλια

Ο Σταύρος Τσακίρης, ερευνά μια φόρμα αφήγησης της τραγωδίας σαν μια κοινή γιορτή θεατών και ηθοποιών. Σ’ ένα άδειο τοπίο, με τη χρήση ελάχιστων αντικειμένων, παρακολουθούμε σαν μια  «παραβολή» τις τελευταίες στιγμές του Οιδίποδα. Οι ηθοποιοί «ντύνονται» τους ήρωες, που εμφανίζονται κι εξαφανίζονται σαν οπτασίες του ετοιμοθάνατου Οιδίποδα. Το ίδιο και οι χώροι. Σχηματίζονται, αλλάζουν και αναιρούνται «μαγικά».

Τετάρτη 26 Ιουλίου
Αφιέρωμα στον Γιάννη Βόγλη
Από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Βύρωνα

Κείμενα – επιμέλεια: Λίλιαν Δημητρακοπούλου
Διαβάζουν μέλη του εργαστηρίου 

Δευτέρα 31 Ιουλίου
Γεωργίου Βιζυηνού
«Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξείδιον» 

Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, κίνηση, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Με την Ιωάννα Παππά

Ο Δήμος Αβδελιώδης μετά τη συγκλονιστική «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη», υπό την Αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, επανέρχεται με μια νέα σκηνοθεσία  του  αριστουργήματος  του μεγάλου Θρακιώτη πεζογράφου και ποιητή με ερμηνεύτρια την Ιωάννα Παππά.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Δευτέρα 28 Αυγούστου
Θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ
«ΓΚΙΛΓΚΑΜΕΣ»

Ένα υπερθέαμα που ζωντανεύει το θρυλικό παρελθόν μιας περιοχής που σήμερα μαστίζεται από τον πόλεμο και την καταστροφή 

Σκηνοθεσία: Μαρία Περετζή
Κείμενο: Δημήτρης Περετζής, Μαρία Περετζή
Παίζουν: Δημήτρης Γασπαράτος,  Γιώργος Κωστογιάννης, Σταύρος Κάππας, Ιουλία Βεντίκου,  Εύα Αυλίδου,  Σταμάτης Λόγος,  Δημήτρης Μπόζες,  Άννα Κυπραίου,  Ίρις Μπαγλανέα,  Δημήτρης Νέλλας, κ.α.

Η παράσταση «Γκιλγκαμές» είναι σταθμός στην παράδοση του Θεάτρου του Ιερού που επί 26 χρόνια δημιουργεί η Μαρία Περετζή με τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ. Η ζωντανή μουσική, τα χορευτικά, τα εξαιρετικά κουστούμια και οι συγκλονιστικές ερμηνείες αναδεικνύουν τη δύναμη και την πανανθρώπινη διάσταση του Βαβυλωνιακού Έπους του Γκιλγκαμές, του παλιότερου λογοτεχνικού έργου που έχει καταγραφεί και διασωθεί.

Τετάρτη 30 Αυγούστου
Σαράντη Κασσάρα
“ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΣ”

Πιάνο – Διεύθυνση: Σαράντης Κασσάρας
Με ορχήστρα λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων
Ερμηνεύουν: Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Θωμόπουλος, Ασπασία Θεοφίλου, Ιφιγένεια Ιωάννου, Γεώργιος Ντόβολος

O σύνδεσμος BYRON παρουσιάζει το έργο «Μικρασίας Έξοδος» που βασίζεται στο βιβλίο της Ευαγγελίας Αγγελικής Πεχλιβανίδου. Η σύνθεση του έγινε το 2012 και παρουσιάσθηκε στο Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” Καλαμαριάς τον Οκτώβριο του 2014, τον Μάρτιο του 2016  και στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο του 2016 με μεγάλη επιτυχία.

Πέμπτη 31 Αυγούστου
«Φιλιώ Χαϊδεμένου»

Αυτά που είδαν τα μάτια της στη μακρόχρονη πορεία της ζωής της
Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ευταξόπουλος
Μουσική – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζαχαρίας Καρούνης
Παίζουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρης  Kαραβιώτης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους – Ένγκελ, Γιώργος Φλωράτος

Η μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη συγκλονίζει με την ερμηνεία της υποδυόμενη την εμβληματική μορφή της Μικράς Ασίας, έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του ελληνικού έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Μαζί της ο Ζαχαρίας Καρούνης,  τέσσερις εξαίρετοι ηθοποιοί και δυο σολίστες μουσικοί.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ
20 χρόνια: από τις Μέρες Αδέσποτες στο Σιδερένιο Νησί
 

Από τις «Μέρες Αδέσποτες» στο «Σιδερένιο Νησί». 20 χρόνια δισκογραφίας και ο Χρήστος Θηβαίος συγκεντρώνει φίλους και συνεργάτες από αυτά τα χρόνια και παρουσιάζει τους πιο χαρακτηριστικούς σταθμούς αυτής της πορείας.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου
Θεατρικό εργαστήριο Δήμου Δάφνης- Υμηττού διάθλαση
SEX/PYRE

Τα άπαντα του W. Shakespeare σε μία και μόνο παράσταση.
Βασισμένο στο «The Complete Works of William Shakespeare (Abridged)» των Adam Long, Daniel Singer, and Jess Winfiel
«Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε 1 ώρα» (εμείς πιο “large”  το κάναμε 1.50΄)
Διασκευή – σκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννακόπουλος 

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου
Φωτεινή Βελεσιώτου  

Η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδάει τις μούσες του Ρεμπέτικου
Μαζί της η Ανατολή Μαργιόλα

Η Φωτεινή Βελεσιώτου φέτος μας προτείνει  μια μουσική αναδρομή στις γυναίκες που ενέπνευσαν τους συνθέτες του Ρεμπέτικου να γράψουν  τα πιο ωραία λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια μας: Μαρίκα Νίνου, Σωτηρία Μπέλλου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Χαρούλα Λαμπράκη, Στέλλα Χασκίλ, Καίτη Γκρέυ,  και άλλες που άφηναν τα ίχνη τους στα πάλκα μιας άλλης εποχής δίπλα σε σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Τσιτσάνης, ο Βαμβακάρης, ο Παπαϊωάννου κ.α.

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας
Αισχύλου «Επτά επί Θήβας»

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Καύκας, Αλέξανδρος Τσακίρης, Κλειώ – Δανάη Οθωναίου, Ιώβη Φραγκάτου, Γιώργος Παπανδρέου.

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος  που ξεχώρισε και συγκίνησε κερδίζοντας κοινό και κριτικούς, επανέρχεται.

Η σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του. Ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης, ο ένας απέναντι στον άλλο, πολεμούν για την κατάκτηση του θρόνου. Ο Ετεοκλής είναι ο μοναχικός κεντρικός ήρωας της τραγωδίας σε μια μάχη καταδικασμένη να καταλήξει χωρίς πραγματικό νικητή.

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου
ΜΠΛΕ – ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ
20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΛΕ

Οι ΜΠΛΕ – ο Γιώργος Παπαποστόλου – μουσική, ο Γιώργος Παρώδης – στίχοι, η Τζώρτζια Κεφαλά – φωνή και η Νατάσα Αλεξίου – βιολί συναντούν την Θεοδοσία Τσάτσου!

Μια γιορτινή συναυλία με καλεσμένους φίλους καλλιτέχνες που συνάντησαν και συνεργάστηκαν στην εικοσάχρονη πορεία τους.

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου
Θέατρο Άλφα.Ιδέα
«Λαλιές του Κόσμου Θαυμαστές»

Μία πολύχρωμη και πολύγλωσση πολυπολιτισμική νύχτα

Επιμέλεια: Κώστας Γάκης

30 άνθρωποι που προέρχονται από ξένες χώρες, ζουν στην Αθήνα και μοιράζονται μαζί μας τις ιστορίες τους, σε μια συνάντηση γνωριμίας, αγάπης και γεφύρωσης όμορφα παντρεμένα με live μουσική, θέατρο, χορό, κλακέτες, προβολές αλλά και … γαστρονομικές απολαύσεις από τις χώρες των συμμετεχόντων. Μια βραδιά έμπρακτης αλληλεγγύης, όπου σμίγουν μαγευτικά διαφορετικές κουλτούρες, ηχητικά ακούσματα και γεύσεις.

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου
Ζωρζ Φεϋντώ
«Γουρούνι στο σακί»

Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραχισαρίδης

Παίζουν: Δημήτρης Πιατάς, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Γιαννόπουλος,  Γιάννης Δρακόπουλος, Βασίλης Πουλάκος, Δήμητρα Σιγάλα

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. συνεχίζοντας τη πολύχρονη παράδοση να παρουσιάζει σημαντικές παραγωγές σε καλοκαιρινές περιοδείες, επέλεξε ένα απολαυστικό έργο ενός από τους μεγαλύτερους μάστορες της σύγχρονης κωμωδίας. Ένα έργο που παρουσιάζει ενδιαφέροντες χαρακτήρες οι οποίοι χωρίς να το καταλάβουν παγιδεύονται σε παράλογες καταστάσεις. 

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
«Να ‘μαστε πάλι εδώ ξανά στον ίδιο στεναγμό…»

Δύο χρόνια μετά ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στο Θέατρο Βράχων, αγαπημένο σημείο συνάντησης στην Αθήνα. Τον Σωκράτη Μάλαμα τον διακρίνει μία μοναδικότητα στη γραφή, την ερμηνεία, τη σύνθεση, μα πάνω από όλα την οπτική του. Είναι αποδεκτό από όλους ότι είναι μία “σχολή” μόνος του.  Με αυτήν την ξεχωριστή καλλιτεχνική ταυτότητα, που δεν εντάσσεται εύκολα σε νόρμες, παρουσίασε πρόσφατα το νέο του δίσκο με τίτλο «Κάτοπτρα».

Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Βύρωνα
Φρήντριχ Ντύρρενματ
«H επιστροφή της γηραιάς κυρίας»

 Απόδοση κειμένου – Σκηνοθεσία: Λίλιαν Δημητρακοπούλου

Μια μαύρη κωμωδία, αλληγορία της παντοδυναμίας του χρήματος, που διαφθείρει τις συνειδήσεις, ξεριζώνει τις ηθικές αρχές και δημιουργεί μια καινούρια παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια