Καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο 3ο Δημοτικό σχολείο Βύρωνα

Πηγή: 902.gr

Τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, στο 3ο Δημοτικό σχολείο Βύρωνα, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ρόζα Ιμβριώτη», απαιτώντας από τη δημοτική αρχή τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποκατάσταση των βλαβών, αλλά και τη διασφάλιση ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

Στην καταγγελία αναφέρεται:

«Θεωρούμε απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα, όπου από τις τουαλέτες του 1ου ορόφου διαχέονται νερά (μόνο;) και στάζουν στην ακριβώς από κάτω αίθουσα διδασκαλίας σε διάφορα σημεία! Μιλάμε για νερά από τουαλέτες, που ναι μεν κρατήθηκαν εκτός χρήσης για λίγο διάστημα (λόγω αρχικής διαρροής), αλλά δεν παύουν να είναι τουαλέτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών στη συγκεκριμένη αίθουσα αλλά και σε ολόκληρο το σχολείο! Επιπλέον η διαρροή νερού μπορεί να προκαλέσει ακόμα και κάποιο βραχυκύκλωμα.

Δε μπορεί να γίνεται μάθημα και να στάζουν νερά από τουαλέτες στα κεφάλαια παιδιών και εκπαιδευτικών αλλά και του βοηθητικού προσωπικού του σχολείου!

Κι επειδή το πρόβλημα έχει επαναληφθεί πριν 3-4 χρόνια, ζητάμε να προβείτε ως Δήμος Βύρωνα σε δύο μέτρα:

  • Πρώτον, να διορθώσετε τη βλάβη άμεσα, για να σταματήσει κάθε κίνδυνος και να δοθούν σε χρήση οι συγκεκριμένες τουαλέτες γιατί είναι απαραίτητες.
  • Δεύτερον, να δώσετε οριστική λύση στο πρόβλημα φτιάχνοντας τις αναγκαίες για τον αριθμό των μαθητών εξωτερικές τουαλέτες, με βάση την πρόταση του ίδιου του σχολείου και τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται.
  • Εννοείται ότι πρέπει να φτιάξετε σήμερα κιόλας τη διαρροή στο καλοριφέρ που διαπιστώθηκε χθες το απόγευμα.

Τέλος, επισημαίνουμε για πολλοστή φορά ότι οι ανάγκες του συγκροτήματος της Αγ. Τριάδας σε αίθουσες διδασκαλίας μπορούν να καλυφθούν μόνο αν εφαρμοστούν οι ολοκληρωμένες θέσεις του Συλλόγου μας, που σας έχουν κατατεθεί πολλές φορές.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτούμε να λυθεί τώρα το πρόβλημα της διαρροής και της επισκευής των τουαλετών. Ταυτόχρονα να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή εξωτερικών τουαλετών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια