Συναυλία Δημήτρη Βεριώνη την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

Στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος Βύρωνα για Ενήλικες, Νέους και Παιδιά (Οκτώβριος–Νοέμβριος–Δεκέμβριος), την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία»,  θα παρουσιαστεί με μία συναυλία ο νέος δίσκος-βιβλίο του Δημήτρη Βεριώνη με τίτλο «Το Καλοκαίρι του άχυρου».

Πρόκειται για 24 μουσικές ιστορίες μικρού μήκους σε δικούς του στίχους και μουσική, για το καλοκαίρι και τη μνήμη. Πρόκειται για τραγούδια και μουσικές με πλούσια ηχοχρώματα, τα οποία φωτίζουν με αγάπη και νοσταλγία τη μνήμη που προσπαθεί να σταθεί όρθια απέναντι στον ορμητικό κυματισμό του χρόνου καθώς και το καλοκαίρι που επιμένει μέσα στην καρδιά του χειμώνα και δεν προσπερνά.

Εκτός από τα τραγούδια του Καλοκαιριού του Άχυρου, θα παρουσιαστούν και τραγούδια από τη δεκαετή πορεία και τις προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές του τραγουδοποιού (Το Πιο Όμορφο Παράθυρο Της Πόλης, Κάτω Απ’ Το Ίδιο Φεγγάρι), ενώ δε θα λείψουν και οι φιλικές συμμετοχές άλλων καλλιτεχνών.

Τα τραγούδια από το Καλοκαίρι Του Άχυρου προλογίζει η ηθοποιός Κυριακή Γάσπαρη, η οποία διαβάζει τα κείμενα που συνοδεύουν τα τραγούδια και τις μουσικές στο βιβλίο,  εισάγοντας με αυτόν τον τρόπο τον θεατή-ακροατή στο ανάλογο κλίμα.

Η μουσική επιμέλεια είναι του Όμηρου Κομνηνού, ενώ μαζί με τον Δημήτρη Βεριώνη θα εμφανιστούν οι: Όμηρος Κομνηνός (μπάσο, μουσική επιμέλεια), Χρήστος Ηλιόπουλος (κιθάρα), Πέτρος Μιχόπουλος (κιθάρα), Χρήστος Ζελελίδης (τύμπανα), Δήμητρα Αποστόλου (πλήκτρα), Κατερίνα Σιαμά (φλάουτο), Γεννάδιος Μπίκωφ (βιολί), Γιώργος Γαϊτάνος (βιόλα),  Ευγένιος Μπένσης (τσέλο), Αλέκα Γιανναδάκη (τραγούδι), Κυριακή Γάσπαρη (ηθοποιός).

Φιλική συμμετοχή: Γεωργία Βεληβασάκη, Μιχάλης Τσαντίλας

Ώρα εκδήλωσης: 8.00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Δημοτικός Κινηματογράφος Βύρωνα «Νέα Ελβετία»
Νέας Ελβετίας 34 & Σεβάστειας 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

O Δημήτρης Βεριώνης γεννήθηκε τον Δεκέμβρη του 1971 στον Καρέα, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Πήγε σχολείο αρχικά στον καρέα στον Καρέα και στη συνέχεια στο 2ο Λύκειο Βύρωνα. Ασχολήθηκε με την κιθάρα από 12 ετών με δάσκαλο τον Αδάμο Κατσαντώνη, ενώ οι πρώτες του οργανωμένες μουσικές προσπάθειες έγιναν με το συγκρότημα Σκουληκαντέρα το 1987. Το 1989 πήρε μέρος στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Αραπάκη «Το Μουσικό Εργαστήρι της ΕΡΑ-2» όπου κέρδισε το βραβείο κοινού για το τραγούδι του “Every Day Αnd Night”. Στη συνέχεια έκανε εμφανίσεις σε πολλά μπαράκια και σε συναυλίες τοπικού χαρακτήρα, ενώ το 1994 έπαιξε ως μπασίστας στο συγκρότημα που συνόδευε τον Βασίλη Καζούλλη. Το 2001 είχε την πρώτη δισκογραφική του παρουσία, καθώς έγραψε τους στίχους στο τραγούδι «Ποια Θάλασσα» σε μουσική του Νίκου Ζιώγαλα για τον δίσκο «Κέρασμα» της Αναστασίας Μουτσάτσου. Το 2004 ξεκίνησε να ηχογραφεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο (με τραγούδια σε δικούς του στίχους και μουσική. Ο δίσκος «Το Πιο Όμορφο Παράθυρο Της Πόλης»– σε ενορχήστρωση ο Στέλιου Καρασταμάτη -κυκλοφόρησε το 2006, αρχικά από τη Sony. Στο δίσκο συμμετείχαν ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανώλης Φάμελλος και ο Μάνος Πυροβολάκης. Τον χειμώνα 2006- 2007 έπαιξε σε συναυλίες με τον Αλέξη Γεράρδη, ενώ από τα μέσα του 2007 έως 2009 έκανε κοινές συναυλίες με τον Γιώργο Αετόπουλο, τη Λήδα Πισπίρη και τους μουσικούς Όμηρο Κομνηνό, Χρήστο Ζελελίδη, Θέμο Ρίζο και Δήμητρα Αποστόλου. Παράλληλες οι μουσικές δραστηριότητές τού περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις παραστάσεις-αφιέρωμα στον Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα της Μουσικής και Επικοινωνίας, μαζί με τον Όμηρο Κομνηνό, το 2006 και 2007. Το Ιανουάριο του 2009 οργάνωσε τη μεγάλη διήμερη συναυλία «Ένα Χαμόγελο Για Τη Σταυρούλα», στην οποία και συμμετείχε μαζί με πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Ανάλογη προσπάθεια ήταν και η οργάνωση της συναυλίας «Μια Βραδιά Για Τη Μαρία» (Μάρτιος 2011), ενώ τον Ιανουάριο του 2013 διοργάνωσε τη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση του «Χαμόγελου Του Παιδιού», στην οποία επίσης συμμετείχε. Τέλος τον Μάιο του 2015 διοργάνωσε τη διήμερη συναυλία «Ένα τραγούδι για τον Παναγιώτη»

Τον Δεκέμβρη του 2012 κυκλοφόρησε από τον «Μετρονόμο» η νέα του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Κάτω Απ’ Το Ίδιο Φεγγάρι», στην οποία συμμετέχει σε ένα τραγούδι ο Δάκης.

Τον Μάιο του 2016 κυκλοφόρησε ο τρίτος του προσωπικός δίσκος- ο  ο οποίος είναι διπλός και σε μορφή βιβλίου- και φέρει τον τίτλο «Το Καλοκαίρι Του Άχυρου- Ιστορίες του καλοκαιριού και της μνήμης».

Είναι απόφοιτος του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό), ενώ σπουδάζει Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Είναι πρόεδρος του διεθνούς club PSAS (Peter Sellers Appreciation Society) από το 2002. Έχει δημοσιεύσει άρθρα στο περιοδικό Historical Quest, έχει λάβει μέρος στη συγγραφή του βιβλίου “Spike Milligan: His Part In Οur Lives” της Maxine Ventham (Robson Books, 2002), ενώ έχει συμμετάσχει στην έρευνα για άλλα βιβλία, άρθρα και κινηματογραφικά αφιερώματα. Μιλάει Αγγλικά και Ολλανδικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια