Θεατρική παράσταση “Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας”

Ο Δήμος Βύρωνα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εκδηλώσεων για Ενήλικες, Νέους και Παιδιά (Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος), το Σάββατο 5/11/2016 στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (πρώην Λουΐζα), απευθύνεται στους πρωταγωνιστές της ζωής μας… τα παιδιά μας και φιλοξενεί τη Θεατρική Ομάδα «Εκτός Δρόμου» του συλλόγου ΠΑ.Σ.ΠΑ. που ανεβάζει την θεατρική παράσταση «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας».

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Ταχτσόγλου 

Στον «αγαπητικό της βοσκοπούλας» η δράση εκτυλίσσεται σε ένα ορεινό χωριό της Φωκίδας με κεντρικό θέμα τον αγνό, άσπιλο, έρωτα δύο ζευγαριών στην εφηβεία. Ο πλούσιος αρχιτσέλιγκας Μήτρος, φτάνει μετά από ένα τυχαίο γεγονός στο χωριό. Εκεί θα συναντήσει την νεαρή βοσκοπούλα που θα του φέρει στην μνήμη την κοπέλα που αγάπησε στην νεότητα του. Η κοπέλα όμως είναι κόρη της παιδικής του αγάπης. Η άφιξη του θα αναστατώσει τις σχέσεις των κατοίκων και θα σταθεί αφορμή να βγουν στην επιφάνεια κρυμμένες συγκρούσεις και μυστικά.

Το έργο αυτό πρωτοπαίχθηκε στην «Οδησσό» και στην Πόλη το (1891). Το βουκολικό έργο είναι γραμμένο σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο. 

Λίγα λόγια για το σύλλογο ΠΑ.Σ.ΠΑ.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών, προσπαθώντας να επενδύσει σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικοποίησης και ανθρώπινης έκφρασης, δημιούργησε πριν 7 χρόνια την θεατρική ομάδα «Εκτός δρόμου».
Η ομάδα δημιουργήθηκε με σκοπό αφενός, να ανατρέψει την προκατάληψη που θέλει τους ανθρώπους με αναπηρία αποκλεισμένους από το κοινωνικό γίγνεσθαι, αφετέρου, να επισημάνει ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων. Τα μέλη που την απαρτίζουν είναι τόσο άτομα με αναπηρία όσο και χωρίς.

Με την εμπειρία των ηθοποιών – σκηνοθετών Σωτήρη Ταxτσόγλου, Έρρης Μπουρλέσα, Κων/νου Δετώρου και την στήριξη του ΠΑ.Σ.ΠΑ και την πολύτιμη προσφορά πολλών ανθρώπων του θεάτρου (όπως της Άννας Φόνσου, και του Λάκη Λαζόπουλου), καθώς και συναδέλφων με αναπηρία και εμπειρία στον ψυχισμό ερασιτεχνών ηθοποιών κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τα εμπόδια, τις ρατσιστικές προκαταλήψεις, τις νομικές δυσκολίες διαγράφοντας μια αξιοπρόσεκτη καλλιτεχνική παρουσία. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις παραστάσεις (Δ. Καρπενησίου, Πνευματικό Κέντρο Άννα –Μαρία Καλουτά, με τα έργα Τσέχωφ Αρκούδα και πρόταση γάμου, Εκκλησιάζουσες – Αριστοφάνης Νέα Επίδαυρος. Μονόπρακτα Ζαν Κοκτώ (Η ψεύτρα, Το φάντασμα της Μασσαλίας, Το πανηγύρι) Νέα Επίδαυρος 2014.

Με όχημα την τέχνη αναδείχθηκε το υποκριτικό ταλέντο πολλών ανθρώπων με αναπηρία και όχι μόνο. Η υποδοχή του κόσμου και η στήριξη του στο εγχείρημα αυτό είναι εντυπωσιακή, το γεγονός αυτό τους δίνει δύναμη για νέες δράσεις και συνεργασίες. 

Ώρα Προβολής: 18:00
Είσοδος ελεύθερη
Δημοτικός Κινηματογράφος “Νέα Ελβετία” Ν. Ελβετίας 34 & Σεβαστείας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια