Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Βύρωνα

Πηγή: romfea.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βύρωνα.

Τα Ιερά Λείψανα κόμισε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής Βύρωνα και Υμηττού κ. Δανιήλ ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης Αρχιμ. Ιάκωβος αδεία και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου.

Αμέσως μετά την υποδοχή που πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού ο Μητροπολίτης Καισαριανής, τοποθέτησε τα Ιερά Λείψανα σε ειδικό προσκυνητάρι που τοποθετήθηκε στο μέσον του Ναού

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε και μίλησε ο κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χρύσανθο καθώς και Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής.

Στον σύντομο λόγο του ο Σεβασμιώτατος στην αρχή ευχαρίστησε για την μεταφορά των Ιερών Λειψάνων τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο, ενώ αναφέρθηκε στους Αγίους όπου έγιναν θαυμαστοί δια μέσου των μαρτυρίων τους, της υπομονής και της πίστεως τους στον Χριστό.

“‘Τους Αγίους Εν τη Γή Εθαυμάστωσε ο Κύριος” ο στίχος αυτός του Δαυίδ έρχεται ειδικά στην σημερινή υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Νικολάου Ραφαήλ και Ειρήνης όπου κατόπιν αιτήματος μας στον Σεβ. Μητροπολίτη Μυτιλήνης, επέτρεψε να μετακομιστούν δια του Πρωτοσύγκελλου της Ι.Μ. Μυτιλήνης π. Ιακώβου ανέφερε ο κ. Δανιήλ.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: “Ο Κύριος εθαυμάστωσε τους Αγίους που έζησαν στην Γή διότι η πίστη η οποία επέδειξαν ήταν σταθερή, τελεία, και ολοκληρωμένη απέναντι στον Χριστό, οι Άγιοι είχαν πίστη και υπομονή και αυτό το έδειξαν με το μαρτύριο του θανάτου τους. θανάτωσαν το σαρκικό και αμαρτωλό φρόνημα με το οποίο ο άνθρωπος υποδουλώνεται στον πνευματικό θάνατο”.

Έτσι και εμείς τόνισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ, με την έλευση των Ιερών Λειψάνων έχουμε την δυνατότητα να τα προσκυνήσουμε, και να διαβάσουμε τον βίο των Αγίων αλλά και να ζητήσουμε την προστασία τους και την πρεσβεία τους.

Τέλος, να αναφερθεί ότι τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν προς ευλογία και αγιασμό των πιστών έως τις 11 Οκτωβρίου όπου θα τελεστεί η αναχώρηση τους.

ipodoxi bironas mitilini-1

ipodoxi bironas mitilini-2

ipodoxi bironas mitilini-3

ipodoxi bironas mitilini-6

ipodoxi bironas mitilini-7

ipodoxi bironas mitilini-8

ipodoxi bironas mitilini-9

ipodoxi bironas mitilini-10

ipodoxi bironas mitilini-11

ipodoxi bironas mitilini-12

ipodoxi bironas mitilini-13

ipodoxi bironas mitilini-14

ipodoxi bironas mitilini-15

ipodoxi bironas mitilini-16

ipodoxi bironas mitilini-17

ipodoxi bironas mitilini-19

ipodoxi bironas mitilini-20

ipodoxi bironas mitilini-21

ipodoxi bironas mitilini-22

ipodoxi bironas mitilini-23

ipodoxi bironas mitilini-24

ipodoxi bironas mitilini-25

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια