Πρόγραμμα Εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2016

Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση θα κορυφωθούν και φέτος οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου την προσεχή Παρασκευή.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Τριάδος Βύρωνα, στις 10.30 το πρωί, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνα, Υμηττού κ.κ. Δανιήλ και παρουσία του Δημάρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των Αρχών, Σωματείων και Οργανώσεων, καθώς και αντιπροσωπειών των μαθητών, των προσκόπων, κ.ά.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Αντίστασης, στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, κατάθεση στεφάνων και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κατωπόδη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την παρέλαση των μαθητών των σχολείων της πόλης, συνοδεία της μπάντας των προσκόπων της Τοπικής Εφορίας Βύρωνα – Καισαριανής και με υπόδειξη του Δρ. Κώστα Μερδενισιάνου.

Η πορεία της παρέλασης θα ακολουθήσει τις οδούς Κωνσταντιλιέρη, Ερυθραίας και Χρυσοστόμου Σμύρνης. Η κυκλοφορία των οχημάτων στις συγκεκριμένες οδούς αναμένεται να διακοπεί κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων (λίγο πριν τις 11 το πρωί και μέχρι τη 1 το μεσημέρι περίπου), γεγονός που επηρεάζει και την κυκλοφορία των ΜΜΜ που διέρχονται από αυτές.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου, κ.λπ.

Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στα μνημεία των Ηρώων, προσερχομένων, μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.

Παρασκευή 28 Oκτωβρίου

ώρα 7.45 π.μ.
Κωδωνοκρουσίες στους Ιερούς Ναούς

ώρα 8.00 π.μ.
Έπαρση σημαίας με τιμητικό απόσπασμα Προσκόπων

ώρα 10.30 π.μ.
Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Τριάδος Βύρωνα χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνα, Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.
Συγκέντρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αρχών, Σωματείων, Οργανώσεων και παράταξη των αντιπροσωπειών των μαθητών των Σχολείων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης, των Προσκόπων, Οδηγών, κ.λ.π. στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, (Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης).

ώρα 11.00 π.μ.
Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης) χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνα, Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.

«Αιωνία η Μνήμη»
Κατάθεση στεφάνωnν
Τήρηση ενός λεπτού σιγής
«Εθνικός Ύμνος»

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κατωπόδη

Παρέλαση μπροστά στο λαό και τις αρχές με τη συνοδεία της Μπάντας των Προσκόπων της Τοπικής Εφορείας Βύρωνα – Καισαριανής και με υπόδειξη του Δρ. Κώστα Μερδενισιάνου που θα έχει το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης

Η πορεία της παρέλασης θα ακολουθήσει τους δρόμους: Κωνσταντιλιέρη, Ερυθραίας και Χρυσοστόμου Σμύρνης

ώρα 18.30 μ.μ.
Υποστολή της σημαίας με τιμητικό απόσπασμα Ελληνίδων Οδηγών και Προσκόπων Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια