Απολογήθηκε για το έργο του ο δήμαρχος Βύρωνα Γρ. Κατωπόδης

Πηγή: 94fm.gr

Σ’ έναν ευρύ απολογισμό του μέχρι σήμερα διετούς έργου της δημοτικής του αρχής προχώρησε ο δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή Δημοτικές Διαπλοκές.

Όσον αφορά τα οικονομικά, ο δήμαρχος Βύρωνα υποστήριξε πως η Διοίκησή του κατάφερε να αυξήσει κατά 30% τα ίδια έσοδα, αλλά και να επιτύχει σημαντική οικονομία κλίμακας από χώρους που μίσθωνε η προηγούμενη δημοτική αρχή και που η παρούσα τους αποδέσμευσε μεταφέροντας τις υπηρεσίες στο δημαρχείο.

«Καταφέραμε να εξοφλήσουμε τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις προς προμηθευτές από παλιές οφειλές και επιδίκαση τόκων ύψους 500.000 ευρώ και πετύχαμε να έχουμε αποθεματικό 2 εκ. ευρώ», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κατωπόδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως σε έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς του Δήμου, την καθαριότητα, βρήκε έλλειψη προσωπικού, ασυντήρητο στόλο οχημάτων και χαμηλό ποσοστό ανακύκλωσης (μόλις 1,7%), με αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη και αποτελεσματική αποκομιδή απορριμμάτων.

Αναφορικά με την κοινωνική πολιτική, ο κ. Κατωπόδης αποκάλυψε πως δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ακόμα οργανωμένη δομή κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο του Βύρωνα, αλλά έχει υποβληθεί πρόταση προς την Περιφέρεια Αττικής για συμμετοχή στο πρόγραμμα χρηματοδότησης δημιουργίας κοινωνικού παντοπωλείου-συσσιτίου, καθώς και κοινωνικού φαρμακείου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Κατωπόδη στο παρακάτω link: https://drive.google.com/file/d/0B9ofjAWJVQl1cUlNOHhNRTJOYlE/view?usp=sharing

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια