Ανθή Βασιλαντωνάκη, από τον Βύρωνα στην κορυφή του Καμπιονάτο

Πηγή: sport24.gr

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες αθλήτριες κάνουν το μεγάλο άλμα στο εξωτερικό. Άλλωστε, το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος έχει πέσει και έτσι αρκετές Ελληνίδες αναζητούν την τύχη τους εκτός συνόρων με στόχο την αγωνιστική βελτίωση και τις καλύτερες συνθήκες.

Μία από αυτές που άφησαν την Ελλάδα και μάλιστα σε ηλικία μόλις 18 ετών ήταν η Ανθή Βασιλαντωνάκη.

Μάλιστα, από το βράδυ της Δευτέρας έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά το πρωτάθλημα Ιταλίας. Για να φτάσει όμως εκεί η διαδρομή μόνο εύκολη δεν ήταν αφού από μικρή είχε τραβήξει την ανηφόρα δείχνοντας ότι το ταβάνι της ήταν υψηλότερο από αυτό του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από την Ένωση Βύρωνα στον Παναθηναϊκό

Η αφετηρία της καριέρας της ήταν στον Βύρωνα όπου στην τοπική Ένωση έκανε τα πρώτα της βήματα. Από την ξεχώρισε αφού αθλήτριες με τα σωματικά της προσόντα σπανίζουν στο ελληνικό βόλεϊ.

Τα… βάσανα ήρθαν από μικρή ηλικία αφού από τα 14της αγωνιζόταν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του συλλόγου. Με την ομάδα των Κορασίδων μάλιστα έφτασε στο Final 4 του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Σε εκείνη τη διοργάνωση στο Μετς είχαν αγωνιστεί ορισμένες από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ελληνικού βόλεϊ οι περισσότερες από τις οποίες αγωνίζονται στο εξωτερικό. Πέρα από την Ανθή που παίζει στην Ιταλία, έχουμε τα κορίτσια που παίζουν στις ΗΠΑ, όπως είναι οι Στράντζαλη, Κωνσταντινίδου και Χατζηευστρατιάδου, αλλά και εκείνα που παίζουν στην Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Επιστρέφοντας στο ταξίδι της Ανθής σε ηλικία μόλις 16 ετών ήρθε η πρώτη μεγάλη πρόκληση της καριέρας της. Ο Σπύρος Χουντουμάδης είχε αναλάβει να φτιάξει μία νεανική ομάδα στον Παναθηναϊκό ο οποίος λόγω των οικονομικών προβλημάτων ήταν αναγκασμένος να ψάξει για ταλέντα. Έτσι, έκανε δική του την νεαρή διαγώνια και της έδωσε φανέλα βασικής.

Στον Παναθηναϊκό θα κλείσει δύο χρονιές έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι επιτυχίες με την Εθνική και η πρόκληση της Ιταλίας

Παράλληλα, θα έρθουν όμως και επιτυχίες με τις Εθνικές ομάδες. Η αρχή θα γίνει με τις Κορασίδες με τις οποίες θα κατακτήσει την πέμπτη θέση στην Ευρώπη με την Ανθή Βασιλαντωνάκη να είναι δεύτερη σκόρερ.Αυτή η επίδοση θα δώσει στην Εθνική ομάδα το εισιτήριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κορασίδων στην Ταϋλάνδη. Εκεί η αντιπροσωπευτική μας ομάδας θα κατακτήσει μεν την 12η θέση με την Ανθή να είναι μαζί με την Στράντζαλη στις 30 καλύτερες επιθετικούς της διοργάνωσης.

Μετά το επιτυχημένο καλοκαίρι του 2013 το επόμενο η Εθνική μας έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Νεανίδων, αλλά ηττήθηκαν στον τελικό από την Τουρκία. Πάλι όμως η Ανθή θα φύγει στις αποσκευές της έχοντας τον τίτλο της πρώτης σκόρερ της διοργάνωσης.

Λίγους ημέρες νωρίτερα όμως είχε έρθει το μεγαλύτερο δώρο για τα 18α γενέθλια της. Η ιταλική Κονελιάνο της εμπιστεύτηκε μία θέση στο ρόστερ ποντάροντας στο μεγάλο της ταλέντο. Έτσι, άφησε το ελληνικό πρωτάθλημα και πήγε στην Ιταλία.

Πίστεψαν σε εκείνη, δούλεψε και τους δικαίωσε

Όταν μετακομίζεις από το ελληνικό πρωτάθλημα στο ιταλικό τότε είναι δεδομένο πως έχεις να αντιμετωπίσεις μία χαοτική διαφορά. Τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο τα πάντα είναι διαφορετικά και η Ανθή είχε μόνο να κερδίσει από αυτή την αλλαγή.

Την πρώτη της χρονιά δούλεψε κυρίως στην τεχνική και με την παρουσία της κέρδισε την ανανέωση του συμβολαίου της. “Μία ακόμα επιβεβαίωση για το ρόστερ της περιόδου 2015-15 για την Imoco Volley Conegliano, είναι η Ανθή Βασιλαντωνάκη. Η νεαρή Ελληνίδα άφησε υποσχέσεις πέρσι μεταξύ των προπονήσεων και των λίγων συμμετοχών και απέδειξε ότι αποτελεί μια μεγάλη προοπτική.

Η νεαρή αθλήτρια, μόλις έγινε 19 ετών, με εντυπωσιακά φυσικά προσόντα (έχει ύψος 1.95), με δυνατό χέρι στην επίθεση μπορεί να χτυπήσει την μπάλα από μεγάλο ύψος. Πέρσι δούλεψε με το τεχνικό επιτελείο και κέρδισε πολλά στο τεχνικό κομμάτι. Για την επόμενη περίοδο το τεχνικό τιμ αποφάσισε να της δώσει μία θέση στο ρόστερ ως διαγώνια και να συνεχίσουν να επενδύουν στη νεαρή Ελληνίδα” ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ομάδας τον περασμένο Ιούνιο.

Η φετινή χρονιά βρήκε την Βασιλαντωνάκη να βάζει και άλλα πράγματα στο παιχνίδι της. Ένα από αυτά είναι και η αλλαγή της θέσης της από διαγώνια σε ακραία. Μία αλλαγή που σίγουρα θέλει δουλειά για να φέρει αποτελέσματα, ειδικά στο κομμάτι της υποδοχής, αλλά η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της από τους ανθρώπους της Κονελιάνο είναι μεγάλη.

Στα 20της χρόνια η Ελληνίδα αθλήτρια βούτηξε στα βαθιά στα πλέι οφ του ιταλικού πρωταθλήματος και επιβεβαίωσε όσους πιστεύουν ότι θα αφήσει εποχή στο ελληνικό βόλεϊ.  Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στη χρονιά αγωνιστική ελάχιστα αλλά στα πλέι οφ  έβαλε και εκείνη το δικό της λιθαράκι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τα στατιστικά της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια