Πιλοτικό εργαστήριο πληροφορικής ανοιχτής τεχνολογίας αποκτά ο Βύρωνας

Πηγή: 5ο Λύκειο Βύρωνα

Μέσα στις δύσκολες εποχές που ολόκληρη η κοινωνία μας περνά, πως μπορείς να παραβλέψεις το απίστευτο νέο της δημιουργίας ενός ολοκαίνουριου εργαστηρίου πληροφορικής σε σχολείο στο Βύρωνα; Κι όμως είναι μια πραγματικότητα που υλοποιήθηκε μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα και αυτή τη στιγμή είναι σε πλήρη λειτουργία.

Σε συνέχεια της συμμετοχής του 5ου ΓΕΛ Βύρωνα στο 8ο Συνέδριο της FOSSCOMM, ήρθε η αναγνώριση των προσπαθειών των παιδιών αλλά και η επιβράβευση.

Η Ελληνική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), μια μη-κερδοσκοπική Εταιρεία που αποτελείται από 29 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς, μέσω της Γενικής Διευθύντριας κας Δέσποινας Μητροπούλου, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις κατασκευές που είχαν σχεδιάσει και υλοποιήσει οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ Βύρωνα και πρότεινε να προσφέρει η ΕΕΛ/ΛΑΚ τον εξοπλισμό για την δημιουργία ενός εργαστηρίου πληροφορικής ανοιχτής τεχνολογίας για το σχολείο.

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ η ΕΕΛ/ΛΑΚ έστησε ένα ολοκαίνουριο εργαστήριο πληροφορικής στο 5ο ΓΕΛ Βύρωνα.

Πρόκειται για ένα ιδιότυπο εργαστήριο, χωρίς υπολογιστές-κουτιά, αλλά βασισμένο σε raspberryPi, το οποίο είναι ένας μικροσκοπικός υπολογιστής (υλικό ανοικτού κώδικα). Το εργαστήριο έχει έναν Ubuntu 14.04 LTSP Server και 12 RaspberryPi ως σταθμούς εργασίας τύπου thin-clients. Η δομή αυτή του εργαστηρίου είναι αρχική. Στο άμεσο μέλλον θα δοκιμαστούν και άλλες δικτυακές αρχιτεκτονικές. Γενικά, είναι ένα περιβάλλον που τα συστατικά του επιτρέπουν και διευκολύνουν τον πειραματισμό με διάφορες τεχνολογίες.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων:

Εμείς σαν γονείς δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Δέσποινα Μητροπούλου και την ΕΕΛ/ΛΑΚ για την μοναδική ευκαιρία που πρόσφεραν στο σχολείο μας.

Ευχαριστούμε τους γονείς που βοήθησαν λύνοντας πρακτικά προβλήματα τόσο κατά τη διάρκεια της FOSSCOM όσο και κατά το στήσιμο του εργαστηρίου.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στους μαθητές όσο και στην υπεύθυνη καθηγήτρια πληροφορικής, που αφιερώνουν από τον ελεύθερο χρόνο τους για να ασχοληθούν κάθε Κυριακή με το σχολικό μας hackerspace, το v-space, αλλά και για να συμμετάσχουν στο συνέδριο της FOSSCOM. Χρειαζόταν αρκετό θάρρος μια και το 5ο ΓΕΛ Βύρωνα ήταν ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ απ’ όλη την Ελλάδα που συμμετείχε.

Τους αξίζουν συγχαρητήρια αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας μια και το ολοκαίνουριο εργαστήριο πληροφορικής, που όλοι οι μαθητές θα μπορέσουν να απολαύσουν, είναι το αποτέλεσμα της δικής τους δουλειάς, της δικής τους θετικής παρουσίας που η ΕΕΛ/ΛΑΚ εκτίμησε και επιβράβευσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια