Να απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων εντός του σχολικού συγκροτήματος ζητούν οι γονείς

Επιστολή γονέα προς τον Δήμαρχο Βύρωνα, με την οποία ζήτα να απαγορευτεί και πάλι η διέλευση των οχημάτων από τον εσωτερικό δρόμο του σχολικού συγκροτήματος της οδού Ταταούλων.

Η κα. Πιερρακάκου, στην επιστολή της, περιγράφει μάλιστα ένα περιστατικό που συνέβη την Τετάρτη το πρωί, όταν ένα αυτοκίνητο «πάτησε» με τον τροχό του μια μαθήτρια, που περπατούσε έξω από το 4ο Γυμνάσιο Βύρωνα.

Να θυμίσουμε οτι στο παρελθόν, μετά από κινητοποίηση των γονέων είχε απαγορευτεί η πρόσβαση των οχημάτων εντός του σχολικού συγκροτήματος.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Αγαπητοί όσοι είστε υπεύθυνοι για το μήνυμα που θα δείτε παρακάτω…

Σήμερα το πρωί (30/9, ώρα 8.15πμ) έγινε το αναμενόμενο!

Οδηγός με το αυτοκίνητό του «πάτησε» στην κυριολεξία μαθήτρια που περπατούσε έξω από το 4ο Γυμνάσιο Βύρωνα – απέναντι δηλ ακριβώς από το 11ο Δημοτικό Σχολείο!!!

Η ρόδα πέρασε ακριβώς πάνω από το πόδι του παιδιού!

Το κορίτσι έμεινε χωρίς ανάσα για πολλή ώρα κ το κρατάγαμε να σταθεί όρθιο από τον πόνο, αφού φυσικά φωνάξαμε στην οδηγό να σταματήσει η οποία κατά τα λεγόμενά της «κάτι κατάλαβε αλλά όχι ακριβώς»…..

Πέρυσι τέτοια εποχή οι σύλλογοι μαζί με εμάς τους γονείς κινητοποιηθήκαμε μαζέψαμε υπογραφές διαμαρτυρίας κ η  κίνηση των οχημάτων απαγορεύτηκε στους δρόμους που οδηγούν προς το συγκρότημα των σχολείων

(6 στο σύνολο = 10ο  Νηπιαγωγείο – 11ο & 5ο  Δημοτικά  Σχολεία–  3ο +4ο +5ο Γυμνάσια – Λύκεια στα νταμάρια).

Πέρυσι πήραμε μία ανάσα οι γονείς – που κυρίως έχουμε μικρά παιδιά – για την ασφάλεια τουλάχιστον της μετακίνησης τους στους δρόμους που περιβάλουν τα σχολεία (ειδικά ο κατηφορικός δρόμος που διασχίζει το 11ο Δημοτικό και το 4ο Γυμνάσιο).

Φέτος προς μεγάλη και απογοητευτική μας έκπληξη ο δρόμος είναι ελεύθερος ξανά προς όλους τους (ασυνείδητους) που δεν δίνουν καμία σημασία για το πώς συμπεριφέρονται οδηγικά μέσα από τα δρομάκια των σχολείων.

Τι περιμένουμε τελικά για να γίνει οριστική η απαγόρευση?

Μήπως αύριο πρέπει να είναι πραγματικά το κορμάκι κάποιου παιδιού που θα χαθεί για να έρθει πια η κρίσιμη ώρα της απόφασης?

Ποιος δίνει το δικαίωμα να κινδυνεύουν τα παιδιά μας για να έχουν πρόσβαση στο σχολείο?

Γιατί θα πρέπει να υπάρξει θύμα – κ όχι απλά ένα μωλωπισμένο ή σπασμένο πόδι – για να γίνει συνείδηση ότι ο χώρος των σχολείων πρέπει να είναι προστατευμένος???!!!

Τι ακριβώς χρειάζεται να γίνει διαδικαστικά – νομικά – ηθικά – έμπρακτα ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων των μαθητών – ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ?

Είμαι στη διάθεσή σας για ότι με χρειαστείτε.

(σας παρακαλώ μόνο μην μου ζητήσετε κ πάλι φωτογραφικό υλικό – όπως μου έχουν ζητήσει στις μέχρι τώρα τηλεφωνικές επισημάνσεις που έχω κάνει προς τους συνεργάτες του Δημαρχείου.  Υπάρχει προσωπικό που μπορεί να το αναλάβει. Ελάτε από τις 8.00 πμ έξω από τα σχολεία της περιοχής κ θα έχετε άφθονο υλικό επικινδυνότητας για να γίνει ολόκληρο φωτορεπορτάζ!!!)

Σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας.

Με εκτίμηση
Γεωργία Πιερρακάκου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Pikos Popikos

να φτάνεις να ζητάς τα αυτονόητα…