Συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ: «ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ…»

Το Σάββατο 2 Μαΐου στις 20.00 στο “Στέκι Νεολαίας” του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα, Βαϊνδηρίου 32, Πλατεία Εθνικής αντίστασης (Ταπητουργείο), η Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου (ΘτΚ) παρουσιάζει τη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ «ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ…»

“Είσαι έτοιμος να δώσεις τα πάντα για την δουλειά σου;

Εργοδοτική αυθαιρεσία, τρομοκράτηση των εργαζομένων, καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων και επιδείνωση των όρων εργασίας.

Υπάρχει αντίλογος;

Η νέα μας παράσταση διεκδικεί πίσω τα δικαιώματα που έγιναν πολυτέλειες.”

Επινόηση – Δημιουργία – Σκηνοθεσία: Όλη η ομάδα
Εμψύχωση: Χριστίνα Ζώνιου, Νάγια Μποέμη, Σέργιος Κομπόγιωργας, Αλέξανδρος Γκόμεζ
Οργάνωση παραγωγής – Επικοινωνία: Χρήστος Καρυστινός, Σέργιος Κομπόγιωργας, Γιάννα Παπαδοπούλου, Μελίνα Πλαστή
Μουσική: Χρήστος Καρυστινός, Χάρις Οικονομίδου
Αφίσα: Φραντσέσκο  Μορέττι
Παίζουν : Δημήτρης Αποστολόπουλος, Kusha Barhami, Αλέξανδρος Γκόμεζ, Παντελής Ζαφειρίου, Γιώτα Θεοδωροπούλου, Κατερίνα Καλογερά, Χρήστος Καρυστινός, Μαρία-Άρτεμις Κολλινιάτη, Σέργιος Κομπόγιωργας, Νταϊάνα Κοσσενάκη, Μπάμπης Κουτουνίδης, Πέπη Μαργιόλη, Ήρα Παπαγεωργίου, Γιάννα Παπαδοπούλου, Βίκυ Πάντζιου, Ναντίνα Τσέκερη.

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες για την ομάδα:

Η Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου (ΘτΚ) δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2010. Τα μέλη της ομάδας αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή τους στην ομάδα σαν στοιχείο της κοινωνικής τους υπόστασης και είναι στην πλειοψηφία τους ερασιτέχνες.

Πραγματοποιεί παραστάσεις Θεάτρου Φόρουμ, μία από τις τεχνικές του ΘτΚ του Augusto Boal. Η μέθοδος του ΘτΚ αποτελεί ακτιβιστικό εργαλείο με σκοπό την κοινωνική παρέμβαση.

Το Θέατρο Φόρουμ βασίζεται σε αληθινές ιστορίες όπου υπάρχει έντονη καταπίεση και αδικία. Για τον Boal δεν υπάρχουν σαφώς καθορισμένα όρια ανάμεσα σε θεατές και ηθοποιούς. Όλοι είναι και τα δύο σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς ο θεατής είναι εκείνος που τελικά καλείται να ανέβει στην σκηνή και να ανατρέψει το τέλος της ιστορίας. Ο θεατής καλείται να γίνει ηθοποιός (spect-actor) και να προτείνει μια πιθανή λύση ώστε να δοθεί τέλος στην καταπίεση.

Η ομάδα λειτουργεί με βάση τις αρχές της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης.
«Είμαστε όλοι ηθοποιοί: το να είσαι πολίτης δεν σημαίνει ότι ζεις σε μια κοινωνία, σημαίνει ότι την αλλάζεις.» (Βoal, 2009).
Περισσότερες πληροφορίες για την Ακτιβιστική ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου: https://theatreoftheoppressedgreece.wordpress.com/
Επικοινωνία με την ομάδα και ενημέρωση για τις δράσεις της: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια