Πρόγραμμα εξετάσεων για αλλεργίες στα παιδιά των Παιδικών Σταθμών

Ξεκίνησαν οι εξετάσεις για αλλεργίες που διεξάγει ο Δήμος Βύρωνα στα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, αρχής γενομένης από τον 1ο Δ.Π.Σ., στις 23 /05 και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Οι εξετάσεις για τις αλλεργίες διεξάγονται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η Διοίκηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών να βελτιώσει την ποιότητα διαβίωσης και παραμονής των παιδιών που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας.

Οι έλεγχοι τόσο στον εργασιακό χώρο όσο και οι εξετάσεις στα ίδια τα παιδιά για τυχόν αλλεργίες που σχετίζονται με το περιβάλλον παραμονής τους, επικεντρώνοντας στα ακάρεα της οικιακής σκόνης και στους μύκητες.
Ο έλεγχος των βρεφών και των νηπίων γίνεται με δερματικές δοκιμασίες νυγμού σε μύκητες και ακάρεα.

Τα ευρήματα θα αξιολογηθούν συνολικά και συγκριτικά:

  • Για τα παιδιά – λαμβάνοντας υπόψη και το ατομικό ιστορικό του κάθε παιδιού – εφόσον βρεθεί θετικό κάποιο από τα ελεγχόμενα αλλεργιογόνα, θα δοθούν οδηγίες και αν κριθεί απαραίτητο θα προταθεί περαιτέρω ανοσολογικός έλεγχος.
  • Για το περιβάλλον – όπου υπάρχει ανάγκη – θα πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες τεχνικές παρεμβάσεις.

Οι προαναφερθέντες έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια