Οι Locomondo, το 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα και μια συνεργασία έκπληξη

Πηγή: nocomments.gr

Τι σχέση μπορεί να έχει η αειφορία με τη μουσική και τους Locomondo; Ιδού τι έγινε στο 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα Αττικής.

Τα μέλη του συγκροτήματος Locomondo, Μάρκος Κούμαρης (κιθάρα, φωνή) και Σπύρος Μπεσδέκης (μπάσο), μοιράστηκαν με τους μαθητές του σχολείου τις ανησυχίες τους και τις εμπειρίες τους για το περιβάλλον, το οποίο συχνά αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες τους.

Η αμεσότητα των μηνυμάτων των τραγουδιών των Locomondo από τον δίσκο τους “Οδύσσεια” (archangel music) αποτέλεσαν αφορμή για την πρόσκληση του συγκροτήματος στο 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα.

«Ουρανός», «Καίνε και χτίζουν», «Το βουνό κι ο κάμπος», σε μουσική και στίχους Μάρκου Κούμαρη, στέλνουν μηνύματα και θέτουν τη μουσική ενός reggae-συγκροτήματος στην ενεργό δράση για την αειφορία του φυσικού περιβάλλοντος, που εν τέλει είναι εκείνη που ικανοποιεί τις ανάγκες των τωρινών γενεών, χωρίς να διακινδυνεύει παράλληλα και η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους.

Η Μαρία Μελίνα Λαϊνά, καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας στο 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα, σημειώνει ότι η συνεργασία των Locomondo με το 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα αποτέλεσε κίνητρο για τους μαθητές να αναπτύξουν κριτική σκέψη και ενσυναίσθηση όσον αφορά την ένταξη της αειφορίας στην καθημερινή πράξη. Locomondo και 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα απέδειξαν ότι το να είμαστε ενεργοί πολίτες είναι στο χέρι όλων μας.

Ιδού και το βιντεάκι:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια