Αντιδράσεις για το έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης της οδού Χρ. Σμύρνης

Τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις τους σχετικά με το το έργο Βιοκλιματικής και Ενεργειακής αναβάθμισης της οδού Χρυσόστομου Σμύρνης, εκφράζουν οι “Πολίτες του Βύρωνα” και η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα.

Οι Πολίτες του Βύρωνα στην ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για “ένα αποσπασματικό έργο, μικρής παρέμβασης και υψηλού κόστους με αμφίβολα αποτελέσματα ως προς την μείωση του μικροκλίματος της περιοχής“, ενώ η Αριστερή Παρέμβαση αναφέρει ότι εν μέσω φτώχιας, ανεργίας, λιτότητας, φορομπηξίας, επίκλησης έλλειψης χρημάτων για τις λαϊκές ανάγκες, το ράβε – ξήλωνε του παρελθόντος συνεχίζεται“.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει ότι το έργο είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο κατά 100% από εθνικούς πόρους και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και πραγματοποιείται σε δύο άξονες:
  1. Βιοκλιματική αναβάθμιση: Αντικατάσταση των πλακοστρώσεων των πεζοδρομίων της οδ. Χρ. Σμύρνης με «ψυχρά» υλικά, από το τμήμα της οδ. Αγίας Σοφίας μέχρι την οδ. Παναγή Τσαλδάρη και ενίσχυση του πρασίνου (δενδροφύτευση). Επίσης θα κατασκευαστεί νέα ασφαλτική, αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, πάχους 4cm, με «ψυχρό» επίστρωμα.
  2. Ενεργειακή αναβάθμιση: Εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας (τύπου LED) στο τμήμα από την Πλ. Μαρτάκη έως την οδ. Κολοκοτρώνη. Συγκεκριμένα θα αντικατασταθούν εκατόν τριάντα πέντε (135) ενεργοβόρα παλαιά φωτιστικά χαμηλής απόδοσης, με νέας τεχνολογίας φωτιστικά σώματα LED, τα οποία είναι υψηλής απόδοσης και εξαιρετικά χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια