7 μπαράκια… στη σκιά των βράχων

Πηγή: in2life.gr

Aν δεν έτυχε να τριγυρίσετε στα δρομάκια του σε αναζήτηση αλκοόλ μετά από κάποια συναυλία ή παράσταση στο Θέατρο Βράχων, πιθανότατα δεν έχετε τον Βύρωνα στο μυαλό σας ως γειτονιά… συμβάντων. Καθώς, όμως, το παρακείμενο Παγκράτι γίνεται η νέα αγαπημένη πιάτσα των Αθηναίων, στην ευρύτερη γειτονιά του εμφανίζονται φρέσκες προτάσεις που μας παρασέρνουν να ανακαλύψουμε και τα παλαιότερα στέκια που μέχρι πρότινος γνώριζαν μόνο οι γείτονές τους.

Κάπως έτσι, τελευταία δίνουμε όλο και συχνότερα ραντεβού στον Βύρωνα, για κοκτέιλ στα μπαρ του, brunch στις μικρές κρυφές του πλατείες και αχνιστό καφέ σε χαριτωμένους πεζόδρομους. Και δηλώνουμε πανέτοιμοι (και ανυπόμονοι) για τις βραδινές βόλτες που θα κάνουμε το καλοκαίρι μετά από κάθε συναυλία και παράσταση στο Θέατρο Βράχων.

My Pasta Flora
Φρυγίας 11, τηλ.: 213 0314568

Ένα γλυκύτατο café bar με παστέλ χρώματα, μωσαϊκό στο πάτωμα και φερ φορζέ καρέκλες στο μικρό πλάτωμα-κηπάκι απ’ έξω, σερβίρει αχνιστό καφεδάκι από νωρίς και λαχταριστά γλυκά, χειροποίητα σνακ και ρακόμελα όσο περνά η ώρα. Φτιάχνει και ένα καταπληκτικό brunch τις Κυριακές (μέχρι τις 16.00) με κις λωρέν, μίνι burger, φριτάτες, carrot cake, pasta flora (φυσικά) και pancakes με μπέικον ή με αγαύη και κανέλα, το οποίο κοστίζει 9€ για δύο άτομα, και έρχεται σερβιρισμένο με ωραία σπιτική λεμονάδα και όσα refill θέλετε. Οι μουσικές κινούνται σε έθνικ, jazz και soul μονοπάτια, ενώ οι τιμές του καφέ ξεκινούν από 1,50€.

Πεζόδρομος
Σεβαστείας 4 και Μαγνησίας, τηλ.: 210 7657590

Εξελίσσεται ταχύτατα σε ένα από τα δημοφιλέστερα στέκια της πόλης (σε περίπτωση που δεν το έχετε παρατηρήσει από τα απανωτά check-in των φίλων σας στα social media) και όχι άδικα: Τα τραπεζάκια που απλώνει στον πεζόδρομο από τον οποίο δανείστηκε το όνομά του είναι μονίμως φορτωμένα με μυρωδάτα καφεδάκια (το πρωί) και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ (το βράδυ) ενώ το εντελώς ξύλινο εσωτερικό του κάνει ωραία αντίθεση με τα πολύχρωμα γλαστράκια και τις πρασιές που στολίζουν τον εξωτερικό του χώρο. Συχνά-πυκνά φιλοξενεί ενδιαφέροντα live και υπαίθρια πάρτι. Είναι σούπερ και οι τιμές του: στα 6€ το απλό ποτό, στα 7-7,50€ το κοκτέιλ.

La Ronda
Βουτζά 1 και Χρυσοστόμου Σμύρνης, τηλ.: 213 0142760

Νοσταλγικό περιβάλλον, με ψηλές ξύλινες καρέκλες, old school μπάρα, ξύλινο πάτωμα, ρετρό αντίκες κάτω από χειροποίητα έργα τέχνης και τραπεζάκια που απλώνονται έξω ανάμεσα σε πρασιές και πεζούλια με πολύχρωμες μαξιλάρες. Πολλά και ενδιαφέροντα events (ανταλλακτικά παζάρια, εικαστικές εκθέσεις και πάει λέγοντας) που φιλοξενούνται εδώ τακτικά. Ωραίες world και jazzy μουσικές τις καθημερινές, upbeat live και DJ sets τα Παρασκευοσάββατα. Συν καταπληκτικές Μαργαρίτες, και άλλα ωραία κοκτέιλ. Αυτά είναι τα συστατικά της επιτυχίας του La Ronda, που μετρά τρία χρόνια ζωής. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκι μέχρι αργά για ποτό ή κοκτέιλ (στα 6-7€).

Ρολόι
Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, τηλ.: 694 4573179

Άπειρα ρολόγια στους τοίχους του τιμούν το όνομά του, και ετερόκλητες μουσικές δίνουν το στίγμα κάθε βράδυ –εδώ θα ακούσετε από rock μέχρι funk, soul και jazz. Συχνά διοργανώνει πάρτι και DJ sets με ενδιαφέροντες καλεσμένους στα decks, ενώ τις μέρες με καλό καιρό ο κόσμος πλημμυρίζει την αυτοσχέδια αυλίτσα με τους χρωματιστούς χειροποίητους καναπέδες από παλέτες. Τα κοκτέιλ του είναι επίσης πολύ καλά –οι δε τιμές τους κυμαίνονται στα 7-8€.

Καφενείο ‘Δεν Ξέρω’
Πλατεία Σμύρνης 3, τηλ.: 213 0041168

Νέας κοπής παραδοσιακό καφενείο από εκείνα που συναντάμε συχνότερα στο Μεταξουργείο (όπως μαρτυρά και το μάλλον παράξενο όνομά του), μας αρέσει ιδιαίτερα για τη διακόσμησή του που αποτελείται από κάθε λογής παλιά αντικείμενα: γραμμόφωνο, ρετρό φωτογραφικές μηχανές, αυτοκινητάκια αντίκες, ασπρόμαυρες αφίσες των ίδιων αυτοκινήτων στους τοίχους και πάει λέγοντας. Απλώνει και τραπεζάκια έξω –αν και ο εσωτερικός του χώρος κερδίζει στα σημεία– και παίζει ωραίες ροκ μουσικές που καμιά φορά ξεστρατίζουν προς το έντεχνο και ενίοτε το ρεμπέτικο. Σερβίρει τέλειο ρακόμελο, αλλά και ωραία καφεδάκια από το πρωί. Τα απλά ποτά κοστίζουν 5€ και τα κοκτέιλ 7€.

Σαμιαμίδι Μπαρ
Καραολή και Δημητρίου 61, τηλ.: 211 4086939

Έχει, κατ’ αρχάς, μια από τις ομορφότερες αυλές της περιοχής, κι αυτός είναι λόγος αρκετός για να κερδίσει την αγάπη μας. Δεν μένει, όμως, εκεί: Φτιάχνει και πολύ καλά κοκτέιλ (όσοι επιμένετε ότι είναι ακόμα χειμώνας μπορείτε να δοκιμάσετε τις πρωτότυπες ζεστές συνταγές τους –σκεφτείτε κάτι σαν ρακόμελο, αλλά με διαφορετικές αλκοολούχες βάσεις) και παίζει και ωραίες «μαύρες» μουσικές –funky, soul, jazz και πάει λέγοντας. Διοργανώνει συχνά πάρτι με DJ sets, πολλές φορές με μουσικές από βινύλια. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκι.

Παπαγάλος
Εκφαντίδου 46, τηλ.: 210 7660816

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο ενδιαφέρον, είναι ένα café που μπορεί να μην έχει σχεδόν τίποτα κοινό με τις υπόλοιπες διευθύνσεις στη λίστα μας, αλλά αξίζει οπωσδήποτε μια θέση σε αυτήν για τις καταπληκτικές του κρέπες, που είναι θρύλος για τους κατοίκους της γειτονιάς –δοκιμάστε τις με σοκολάτα, μπισκότο και μπανάνα και θα μας θυμηθείτε. Κατά τα λοιπά, ο Παπαγάλος απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο και σερβίρει καφεδάκια χωρίς να υποψιάζει τους αμύητους περαστικούς ότι αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα συνοικιακό café. Μέχρι να δοκιμάσουν τις κρέπες του –τα είπαμε, μην επαναλαμβανόμαστε. Σερβίρει, εννοείται, και ωραία καθαρά ποτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

της Ηρώς Κουνάδη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ανώνυμος

Όμως τα πεζοδρόμια θα έπρεπε να ανοίκουν στους πεζούς και να ικανοποιούν την ανάγκη των πεζών να περπατήσουν και μετακινηθούν και όχι να καταλαμβάνονται από τα καθίσματα των διάφορων λογής λογής μαγαζιών . Τους πεζούς που χρειάζονται τα πεζοδρόμια για να περπατήσουν ελεύθερα δεν τους σκέφτηκε κανείς και αυτό αποτελεί μία συντριπτική οδυνηρή τραγωδία καθώς αναγκάζονται να περπατούν στους δρόμους με αποτέλεσμα να γίνονται τροχαία ατυχήματα και να χάνονται άνθρωποι.

Giwrgos Kalamatianos

Παίζει να μην μένεις καν στον Βύρωνα ? Παίζει να μην ξέρεις καν τα μαγαζιά αυτά ? Γιατί αν μένεις στο Βύρωνα και βλέπεις τα συγκεκριμένα μαγαζιά να ενοχλούν τους πεζούς τότε κάτι δεν πάει σωστά.Όλα τα μαγαζιά το μεγαλύτερο κομμάτι τους είναι εντός καταστήματος και δεν εμποδίζουν τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζεις..

Και να προσθέσω και το μαγαζί στην πλατεία Βυζαντίου την Spirit+ (προσωπικό αγαπημένο)