Τρία χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε ο Μετεωρολογικός Σταθμός Βύρωνα

Ο Μετεωρολογικός Σταθμός Βύρωνα είναι μια ερασιτεχνική προσπάθεια, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 από τον Κώστα Ζαφειρόπουλο. Είναι τοποθετημένος στην περιοχή της Ανάληψης σε υψόμετρο 160 μέτρων. Αποτελείται από ένα ανεμόμετρο, ένα βροχόμετρο, δύο αισθητήρες θερμοκρασίας – υγρασίας και έναν αισθητήρα μέτρησης υπεριώδους ακτινοβολίας UV. Τα δεδομένα συλλέγονται αυτόματα κάθε 60 δευτερόλεπτα και η ιστοσελίδα ενημερώνεται κάθε 15 λεπτά.

Παράλληλα με τα μετεωρολογικά στοιχεία, μεταδίδει και εικόνα με γενική άποψη του ουρανού στο Βύρωνα από τρεις web κάμερες που υπάρχουν εγκατεστημένες για αυτό τον σκοπό.

Ο μετεωρολογικός σταθμός Βύρωνα ανήκει στο Ελληνικό δίκτυο ιδιωτικών μετεωρολογικών σταθμών meteoclub.gr και ταυτόχρονα στέλνει τα δεδομένα, όλο το 24ωρο σε διεθνείς και Ελληνικούς μετεωρολογικούς ιστότοπους, όπως το Weather Underground, το Awekas, το Ελληνικό metar.gr, το PWS Weather και το European Weather Network.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μετεωρολογικού Σταθμού Βύρωνα στην διεύθυνση www.meteovyronas.gr, καθώς και την σελίδα του σταθμού στο Facebook στην διεύθυνση https://www.facebook.com/meteovyronas.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια