Ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για το ακίνητο επί των οδών Χρ. Σμύρνης και Π. Τσαλδάρη

Στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Παναγή Τσαλδάρη υπάρχει ετοιμόρροπο ακίνητο το οποίο πρέπει να κατεδαφιστεί από τους ιδιοκτήτες λόγω επικινδυνότητας.

Την ευθύνη κατεδάφισης ή έστω απελευθέρωσης του πεζοδρομίου ώστε να αποδοθεί στους κατοίκους, φέρουν πλήρως οι ιδιοκτήτες του ακινήτου που αδιαφορούν στις οχλήσεις του Δήμου και στις διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Η επικίνδυνη αυτή κατάσταση διαρκεί αρκετό καιρό, όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Μιχαήλ Καραγιάννης στην ανακοίνωση που εξέδωσε:

Πριν το καλοκαίρι, η προηγούμενη δημοτική αρχή περιέφραξε όλο το οικόπεδο με λαμαρίνες καταλαμβάνοντας το πεζοδρόμιο και τη διάβαση πεζών που υπάρχει στην συμβολή των δρόμων Χρυσοστόμου Σμύρνης και Παναγή Τσαλδάρη .

Οι ενέργειες που πραγματοποίησε από το Σεπτέμβριο που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας προς τους ιδιοκτήτες είναι:

α) Αποστείλαμε επιστολή ώστε να προβούν στην άμεση κατεδάφιση του ακινήτου και την κατασκευή μιας νέας ενισχυμένης περίφραξης κατά μήκος της ρυμοτομικής γραμμής.

β) Αποστείλαμε έγγραφα (διοικητικά πρόστιμα) για την κατάληψη του πεζοδρομίου.

γ) Τους οχλήσαμε και μας υποσχέθηκαν ότι θα προβούν στην κατεδάφιση του ακινήτου.

Τέλος, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι μετά το πέρας των εορτών, η Δημοτική Αρχή, αφουγκραζόμενη τα προβλήματα των δημοτών και προσπαθώντας να δώσει άμεση λύση, θα μεταφέρει τις λαμαρίνες στη ρυμοτομική γραμμή του οικοπέδου ώστε να απελευθερωθεί – τουλάχιστον – το πεζοδρόμιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Sotiris Filippidis

Μπράβο. Καιρός ήταν. Σήμερα το πρωι παρατηρούσα μια ηλικιωμένη κυρία να πασχίζει να περάσει, αναγκαστικά από το δρόμο μια και δεν υπάρχει χώρος να περάσει άνθρωπος από το πεζοδρόμιο, ανάμεσα σε αυτοκίνητα και μηχανάκια. Πολύ επικίνδυνο συν τοις άλλοις το λαμαρινοοικοδόμημα, μπορεί κάποιος να κοπεί.

Το θέμα είναι ότι αν μεταφερθούν οι λαμαρίνες πιο μέσα και υπάρξει κατάρρευση (πολύ πιθανό κρίνοντας από την κατάσταση του κτιρίου) δεν είναι επικίνδυνο κομμάτια να φύγουν απ'έξω; Δεν υπάρχουν ένδικα μέσα για την επιβολή της κατεδάφισης (πλην των διοικητικών προστίμων);