Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Αττικής και του Δημάρχου Βύρωνα στην Αρμενική Εθνική Επιτροπή Βύρωνα

Τα γραφεία της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Βύρωνα , στον Καρέα (28ης Οκτωβρίου 19), επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης.

Την πρόσκληση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής αποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασιλική Σάρολα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Κόκκαλης και ο τέως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βύρωνα Δημήτρης Σάρολας.

Την Περιφερειάρχη Αττικής και τον Δήμαρχο Βύρωνα, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος Κερόπ Εκιζιάν, ο Πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Βύρωνα – Καρέα Οβανές Γαζαριάν και τα μέλη Αβακιάν Αγκόπ, Ραφή Καζαριάν, Αλίς Φαραντζιάν, Μαρή Γεζισεγιάν, Κρικόρ Τσιλιγκιριάν. Παρέστησαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Αρμενικού Κυανού Σταυρού Καρέα Ροζίκ Μισακιάν και το μέλος Αζνίβ Καρακεσισιάν, η Διευθύντρια της εφημερίδας “Αζάτ Ορ” Χριπσιμέ Γιακουπιάν, οι εκπρόσωποι του περιοδικού “Αρμενικά” Μάικ Τσιλιγκιριάν και Κουήν Μινασιάν και ο Υπεύθυνος του Αθλητικού Τμήματος και Προσκόπων Σαρκίς Ερτζενιάν.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, η Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δήμαρχος Βύρωνα – αφού ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους για τη δράση της Αρμενικής Εθνικής Κοινότητας – αναφέρθηκαν στον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή τόσο στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, όσο και στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων των μελών της Αρμενικής Κοινότητας.

Τέθηκαν, επίσης, οι βάσεις για μια μελλοντική συνεργασία σε πολιτιστικό επίπεδο, παράγοντες που βοηθούν στην ομογενοποίηση και αδελφοποίηση πληθυσμών με πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά.

Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν και για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από τη γενοκτονία των Αρμενίων και πιο συγκεκριμένα, την 24η Απριλίου 2015, ημέρα μνήμης της δραματικότερης και τραγικότερης σελίδας του Αρμενικού Έθνους και μιας από τις μελανότερες σελίδες της Παγκόσμιας Ιστορίας. Μετά το τέλος της συνάντησης, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Βύρωνα – Καρέα, παρέθεσε δείπνο στα τιμώμενα πρόσωπα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια