Ο Πρέσβης της Κούβας στο Δημαρχείο του Βύρωνα

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο του Βύρωνα πραγματοποίησε την Τετάρτη 1/10 ο Πρέσβης της Κούβας κ. Osvaldo Cobacho Martinez.

Τον Πρέσβη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης σε μία συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Κόκκαλης, Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Καραγιάννης, Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Τάσος Μαυρόπουλος, Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Σπυρόπουλος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς κα Ελένη Βασιλοπούλου.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης, αφού καλωσόρισε τον κ. Martinez, τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του, καθώς και για το ενδιαφέρον που εκδήλωσε για την πόλη του Βύρωνα και τους κατοίκους της, ενώ εξέφρασε το θαυμασμό του για την ιστορία της Κούβας, την επανάσταση και τους ήρωές της, σύμβολα που κοσμούσαν τα φοιτητικά δωμάτια τη δεκαετία του ’70, όταν φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Κατωπόδης ενημέρωσε τον Πρέσβη για την ιστορία του Δήμου, το προσφυγικό παρελθόν, τους απελευθερωτικούς αγώνες κατά το μεσοπόλεμο, αλλά και το πολιτικό παρελθόν και παρόν της πόλης. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική και διοικητική αδυναμία της κρατικής διοίκησης, με αποτέλεσμα την οικονομική δυσπραγία των δήμων και στις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, παράγοντες που καθιστούν την τοπική αυτοδιοίκηση κομπάρσο σε ότι αφορά το ρόλο, που οφείλει να διαδραματίσει και που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Παρά τις δυσοίωνες όμως προβλέψεις, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η νέα δημοτική αρχή θα καταφέρει να ανταποκριθεί στο πολύ δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Martinez, ο οποίος – αφού ενημερώθηκε για το φιλόδοξο σχέδιο της νέας δημοτικής αρχής και τις προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα, ώστε να εξέλθει ο Δήμος από την κρίση – ευχήθηκε μακροημέρευση και επιτυχή περάτωση των στόχων της νέας δημοτικής αρχής, εκφράζοντας την επιθυμία για μελλοντική συνεργασία των δύο φορέων, ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης των δύο λαών.

Ο κ. Martinez,, αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα οικονομικής φύσης που αντιμετωπίζει η χώρα του, απόρροια του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλλει οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από το 1959, από την αρχή σχεδόν της Κουβανικής Επανάστασης με σκοπό την ανατροπή της.

Η συνάντηση περατώθηκε με αμοιβαίες ανταλλαγές δώρων και με τη δέσμευση των δύο πλευρών για την απαρχή μιας συνεργασίας σε κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια