H θεατρική παράσταση «Ωχ! Ηλέκτρα» στο Θέατρο Βράχων

Με μια καλογραμμένη κωμωδία που σχολιάζει εύστοχα και καυστικά τα κοινωνικά ήθη, τις ανθρώπινες σχέσεις, την οικονομία αλλά και τη φύση του νεοέλληνα, συνεχίζεται την Τετάρτη 16 Ιουλίου το Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων». Ο λόγος για τη θεατρική παράσταση «Ωχ! Ηλέκτρα» των Άννας Παναγιωτοπούλου και Πέτρου Φιλιππίδη.

Βασιζόμενος στις γνωστές τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, ο Αλέξης Καλλίτσης έγραψε μια παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, με κεντρική ηρωίδα την Ηλέκτρα, η οποία μη μπορώντας ν’ αντέξει τα δεινά της οικογένειάς της, δηλαδή τις συμφορές του οίκου των Ατρειδών, καταφεύγει στη βοήθεια ειδικού και απευθύνεται σε ψυχολόγο!

Προβληματισμένη και φορτισμένη μετά το θάνατο του πατέρα της Αγαμέμνονα, τον οποίο σκότωσε η μητέρα της Κλυταιμνήστρα μαζί με τον εραστή της Αίγισθο, η Ηλέκτρα περιμένει τον αδερφό της Ορέστη να γυρίσει έπειτα από χρόνια απουσίας και να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του πατέρα τους.

Η ίδια εκμυστηρεύεται στον ειδικό:
«Είναι η πρώτη μου φορά που πάω σε ψυχολόγο.
Εδώ και κάμποσο καιρό δεν έβρισκα το λόγο.
Όμως γιατρέ μου τα ’παιξα και έπαθα μπορνιόκο.
Έφτασα σ’ αδιέξοδο. Έπαθα κοκομπλόκο.
Με πιάνει τρόμος του κενού και έχω και ιλίγγους
Κι άμα ρημαδοκοιμηθώ στον ύπνο βλέπω σβίγγους».

Ο Ορέστης έρχεται μαζί με το φίλο του Πυλάδη και παρέα με τον Παιδαγωγό του σκαρφίζονται διάφορους τρόπους εκδίκησης. Τι γίνεται όμως όταν εμφανίζεται το φάντασμα του Αγαμέμνονα; Όταν ο Ορέστης αδυνατεί ν’ αποφασίσει να σκοτώσει τη μητέρα του; Πόσες ανατροπές μπορούν να συμβούν; Τελικά, η Ηλέκτρα θα βρει λύση ή θα τρελάνει και τον ψυχολόγο της;

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης, Άννα Παναγιωτοπούλου
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού
Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου, Θανάσης Γιαννακόπουλος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Αφοί Τάγαρη

Διανομή:
Πέτρος Φιλιππίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Κρατερός Κατσούλης, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλμπέρτο Φάις, Χρήστος Σπανός, Σταύρος Καραγιάννης, Μάνος Ιωάννου, Κυριάκος Μαρκάτος

Τιμή εισιτηρίου: 18 €, Παιδικό, Φοιτητικό, Άνεργοι, Πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ: 13 €,
Προπώληση: www.viva.gr, Καταστήματα Public

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια