«Ιφιγένεια εν γένει» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου στο Θέατρο Βράχων

Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ιφιγένεια εν γένει» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Λίλιαν Δημητρακοπούλου στο Θέατρο Βράχων την Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Ιουλίου.

Μια παρωδία των τραγωδιών του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και «Ιφιγένεια εν Ταύροις».

Αυτή η διασκευή – παρωδία, ακολουθεί πιστά τη δομή των δύο τραγωδιών, δίνοντας ωστόσο μια άλλη διάσταση, τόσο στο γιατί πραγματικά έγινε ο Τρωικός πόλεμος (σιγά μην έγινε για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια «Ελένη»), αλλά και στην όποια θυσία ζητάνε οι εκάστοτε κρατούντες, από τα αθώα (;) θύματά τους για το «καλό της πατρίδας».

Όταν η εξουσία παντρεύεται την απληστία και την έπαρση, γεννιούνται εγκλήματα.

Όταν η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα, συναντάει την αμάθεια, την απάθεια και την αφέλεια τότε γεμίζει ο κόσμος «Ιφιγένειες».

Τουλάχιστον στις τραγωδίες του Ευριπίδη υπήρξε καλό τέλος, το οποίο επιλέξαμε να κρατήσουμε κι εμείς, για παρηγοριά.

Η παρωδία αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρσι, στο πλαίσιο του φεστιβάλ και ζητήσατε να την ξαναδείτε. Την επαναλαμβάνουμε λοιπόν… Καλή θέαση.

Κείμενο – σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Λίλιαν Δημητρακοπούλου

Παίζουν αλφαβητικά τα μέλη του εργαστηρίου:
Βαρβουτσή Βασιλική, Βασιλοπούλου Γεωργία, Βελισσάρη Βασιλική, Γαζέτα Ξένια, Δελβινιώτη Ελένη, Θεοδόσης Αλέκος, Θειακογιάννη Δάφνη, Καββαδία Τίνα, Καλαφάτη Νικολέττα, Καλογιάννη Χριστίνα, Καραγκούνη Φωτεινή, Κελαϊδίτης Μιχάλης, Κίσκου Βάσω, Λιναρδάτος Νίκος, Λουρωτού Στέλλα, Μανδήτσιος Γιώργος, Μαυρομουστάκη Κάρμεν, Μήτσουρα Βιβή, Μπακάλης Λεωνίδας, Μπαρμπέρης Γιάννης, Μπαντίδας Κώστας, Νινέ Αλεξάνδρα, Νιωτάκη Νάνση, Ξένος Θανάσης, Παναγοπούλου Ειρήνη, Σούλου Κωνσταντίνα, Τσακλιώτης Μαργαρίτης, Φραγκούλης Θοδωρής, Χρηστίδη Ηλέκτρα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια