Η πρόταση του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Βύρωνα για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Την δική του πρόταση για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα:

Αγωνιζόμαστε για δημόσιους σύγχρονους παιδικούς σταθμούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των οικογενειών. Εργαζόμενων ή ανασφάλιστων και άνεργων που αναζητούν εργασία. Με κοινωνικό παιδαγωγικό χαρακτήρα.

Δωρεάν χωρίς οι γονείς να πληρώνουν τροφεία, με κρατική χρηματοδότηση. Δημοτικοί Παιδικοί σταθμοί χρειάζονται να δημιουργηθούν στις γειτονιές της πόλης,  εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη, όπως στην Ν. Ελβετία, τη Φρυγία, ώστε να εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά των οικογενειών χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Να μεταστεγαστούν Π. σταθμοί σε κατάλληλα κτήρια που θα πληρούν τις προϋποθέσεις και θα έχουν άδεια κατάλληλης λειτουργίας.  Τη νέα χρονιά μπορούν να φιλοξενηθούν 75 περισσότερα παιδιά και να εξυπηρετηθούν περισσότερες οικογένειες.

Να συνεχίσει την λειτουργία του ο 3ος σταθμός στο κτήριο που στεγάζεται σήμερα, με επαναδιαπραγμάτευση και μείωση του ενοικίου. Να ξεκινήσει ο νεόδμητος σταθμός στην οδό Ζακύνθου που μπορεί να φιλοξενήσει 75 παιδιά και να στεγάσει και τα γραφεία της διεύθυνσης των παιδικών σταθμών. Διαφωνούμε ριζικά με την απόφαση της δημοτικής αρχής να λειτουργήσει τρίτος σταθμός σε ιδιωτικό χώρο στον Καρέα, γιατί αυτή η απόφαση δεν εξυπηρετεί την κοινωνία.

Στον Καρέα δεν χρειάζεται τρίτος σταθμός. Οι δυο δημοτικοί σταθμοί που ήδη λειτουργούν σε δημοτικό κτήριο υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων. Για να γεμίσουν οι σταθμοί αυτοί ήδη μεταφέρονται πάνω από τα μισά παιδιά (70) από τις γειτονιές του Βύρωνα, με σχολικά πούλμαν επιβαρύνοντας οικονομικά τους γονείς αλλά και το Δήμο.

Το ισόγειο σε πολυκατοικία στη οδό Παύλου Μελά στον Καρέα, που έχει νοικιαστεί από το Δήμο από το 2009 για να γίνει παιδικός σταθμός και παραμένει κλειστό όλα αυτά τα χρόνια, παρά το γεγονός ότι δαπανήθηκαν πάνω από 210.000 ευρώ από το Δήμο για να διαμορφωθεί ο χώρος, χρειάζεται να εγκαταλειφθεί.

Η νέα Δημοτική Αρχή να μην ανανεώσει το συμβόλαιο το οποίο λήγει τέλος Αυγούστου. Να αναζητήσει και να αποδώσει ευθύνες εάν υπάρχουν. Όλα αυτά τα χρόνια η επιλογή αυτή επιβάρυνε το Δήμο, δεν εξυπηρέτησε την κοινωνία και είναι δείγμα κακοδιαχείρισης και σπατάλης.

Τα χρήματα του ΕΣΠΑ και της κρατικής χρηματοδότησης που χρειάζεται να αυξηθούν,  να δίνονται στο σύνολο τους στους παιδικούς σταθμούς. Να καταργηθούν τα τροφεία. Για να διασφαλίζεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας των σταθμών και να μην μετατρέπονται σε παιδικά παρκιν φύλαξης παιδιών, απαιτείται να τηρηθούν οι αναλογίες παιδιών παιδαγωγών και τετραγωνικών μέτρων ανά αίθουσα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Στην επιτροπή εγγραφής των παιδιών να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις και το σωματείο των εργαζομένων. Να σταματήσουν εκχωρήσεις,- αναθέσεις σε ιδιώτες υπηρεσιών του Ν. Προσώπου. Να ενσωματωθεί το Ν. Πρόσωπο στο Δήμο. Να καταργηθεί ο νόμος που αύξησε το ωράριο των παιδαγωγών, από 6 σε 8 ώρες την ημέρα. Να γίνει έλεγχος καταλληλότητας και υπάρχει άδεια λειτουργίας σε όλους τους σταθμούς ώστε να είναι ασφαλείς για τα παιδιά και τους εργαζόμενους

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια