Εργαζόμενοι Δήμου Βύρωνα: Αλληλεγγύη στους απεργούς της ΔΕΗ

Πηγή: ertopen.com

“Όχι στην επιστράτευση των απεργών και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ρεύμα φτηνό, ΔΕΗ για το λαό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα.

“Η συγκυβέρνηση της βάρβαρης πολιτικής, της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, του ξεπουλήματος και της διάλυσης των κοινωνικών αγαθών και του δημόσιου πλούτου, θέλει να πουλήσει την ΔΕΗ, τα ορυχεία, τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, τους σταθμούς παραγωγής, την περιουσία του λαού και των εργαζομένων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στους τοκογλύφους και κερδοσκόπους που υπηρετεί εγχώριους και ευρωπαίους.

Για να επιβάλει στο λαό τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τα σχέδιά της καταφεύγει στον αυταρχισμό, την καταστολή, στην επιστράτευση. Επιστράτευσε και επίταξε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, πατώντας πάνω στην απόφαση της δικαστικής αστικής εξουσίας που έκρινε και αυτή την απεργία «παράνομη και καταχρηστική». Δεν είναι πρώτη φορά που επιστρατεύουν απεργούς, θέλοντας να τσακίσουν μια απεργία. Δυστυχώς η χούντα δεν τέλειωσε το 73.

Τώρα χρειάζεται μια συντονισμένη και ενιαία απάντηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος για να μην περάσει η επιστράτευση. Να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ. Να καταργηθούν οι νόμοι που υπηρετούν την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας. Να συνεχιστεί και κλιμακωθεί ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στην ΔΕΗ με αποφάσεις δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και να υποστηριχθεί από ένα πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό. Να ανατραπεί με ενωμένους δυναμικούς αγώνες του λαού η συγκυβέρνηση και η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια